Samsung zřejmě nabídne rozšířené možnosti microSD karet

Samsung zřejmě nabídne rozšířené možnosti microSD karet
2018-11-15T15:44:22+02:00
• 15. 11. 2018

Když společnost Google před třemi lety, tedy v roce 2015, uvedla zbrusu novou verzi svého operačního systému Android Marshmallow, přinesla funkci týkající se využívání microSD karet. Jakmile vložíte kartu, operační systém Android se vás automaticky zeptá, zda chcete vloženou kartu použít jako přenosné úložiště, či ji chcete použít jako rozšíření vnitřního úložiště.

Jestliže si zvolíte druhou možnost, systém kartu speciálně zašifruje, čímž je možné microSD kartu používat pouze na daném zařízení. Kartu pak bude možné používat například pro instalaci aplikací a podobně. Jde samozřejmě o skvělou funkci, ovšem ne každý výrobce mobilních telefonů ji pozitivně přijal – takový Samsung tuto možnost nikdy nezpřístupnil. 

Samsung pravděpodobně funkci zpřístupní

I přesto, že většina modelů značky Samsung nabízely slot pro microSD kartu, Samsung se rozhodl výše zmíněnou funkci nepodporovat. V tomto případě je tedy možné kartu používat pouze jako přenosné úložiště. Samozřejmě se můžete vydat neoficiální cestou a funkci zpřístupnit, ovšem tato cesta je mnohdy trnitá, neboť vždy nefunguje na 100 %. 

Nyní se však na internetu objevila informace, která nám dala naději. Samsung by totiž dle spekulací měl tuto funkci již brzy zpřístupnit. „Fičura“ by údajně měla být k dispozici již od nové aktualizace Android 9 Pie. Na výše přiloženém snímku si můžete všimnout uživatelského prostředí Android 9 Pie, a to na Galaxy Note 9. Samozřejmě není jisté, zda funkci Samsung skutečně implementuje, určitou naději nám ale tato spekulace dává. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat