HTC Vive Focus – stará novinka

HTC Vive Focus – stará novinka
2018-11-11T11:24:40+02:00
• 11. 11. 2018

I přes veliký úspěch VR soustavy HTC Vive, se rozhodla firma vydat nový VR prostředek s názvem HTV Vive Focus. Tento headset byl představen již před rokem, avšak pouze pro čínský trh. Nyní se dostává na dalších 37 trhů.

„Novinka“ podraží

Staronový headset HTC Vive Focus přijde na dalších 37 trhů. Ve Spojených státech se budou prodávat za 600 dolarů, což je o sto více než základní HTC Vive. V přepočtu to činí 13 700 Kč. Je zde možnost za příplatek 150 dolarů si zvolit položku s názvem Advanced, která nabízí speciální podporu pro firemní zákazníky. Firma tak za lepší podporu zaplatí i s novým zařízením přes 17 000 Kč.

HTC Vive Focus je poháněno procesorem Qualcomm Snapdragon 835 z loňského roku, který zaručuje dostatečný výkon. Jde tak o konkurenci k nedávno vydanému Oculus Quest od Facebooku, které je ale o 200 dolarů (necelých 5000 Kč) levnější. HTC Vive Focus podporuje AMOLED displej s rozlišením 2 880 na 1600 pixelů a sledovatelné pole je v šíři 110°, což je podobné například prémiovějšímu zařízení, jako je HTC Vive Pro s cenovkou přes 20 tisíc Kč. Staronový výrobek od HTC má v sobě zabudované reproduktory a baterie vydrží užívání si tří hodin VR prostředí. HTC propaguje nový produkt spolu s HTC U12+, které označuje tzv. za VR kompatibilní.

Zdroje: gizchina.com, vive.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat