Googlu se daří snižovat počet škodlivých aplikací

Googlu se daří snižovat počet škodlivých aplikací
2018-11-11T10:00:08+02:00
• 11. 11. 2018
1

Google ve svém reportu s názvem Android Ecosystem Security Transparency Report oznámil, jak se mu daří snižovat počet škodlivých aplikací, které se nachází v Play Store.

Kontinuální pokles již od roku 2014

Google se v reportu oznámil, že se snaží snižovat množství tzv. Potentially Harmful Application (PHA), neboli potencionálně škodlivých aplikací. Jde o snížení počtu aplikací v obchodě a následně i v samotných zařízeních. Google každý den skenuje na 50 miliard aplikací, tedy všechny na Play Store i v zařízeních.

Množství závadných aplikací klesá stabilně již od roku 2014, a to zvláště díky vydávání pravidelných měsíčních bezpečnostních záplat či zavedení bezpečnostního skeneru Play Protect do Play Store. Ve zprávě od Google též stojí, že u zařízení, na které jsou stahovány aplikace z Google Play, nikoli z jiných zdrojů, je devětkrát nižší pravděpodobnost, že se na nich objeví škodlivý software. Z grafu lze vidět, že z celkového množství 50 miliard je jen minimální množství škodlivých (<0,1 %). Kde byly instalovány aplikace i z jiných zdrojů (například apkmirror.com), klesl počet nakažených aplikací na 0,68 %.

Předpokládá se další pokles a snižování těchto škodlivých aplikací, velký podíl na tom však mají samotní výrobci mobilních telefonů a tabletů, na nich totiž záleží, jestli budou svá zařízení pravidelně aktualizovat o bezpečnostní záplaty.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

A nájde človek i seznam škodlivých aplikací, které Google odstranil?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat