Herní streamovací služba xCloud od Microsoftu nabídne skvělé možnosti

Herní streamovací služba xCloud od Microsoftu nabídne skvělé možnosti
2018-11-15T10:59:26+02:00
• 15. 11. 2018
4

Herní streamovací služby mají na trhu jediný úkol – vždy uživateli poskytnout jeho oblíbené tituly, kdekoliv a na co nejvíce platformách. V průběhu několika let se z herního průmyslu stala doslova továrna na peníze, takže není žádné překvapení, že se do tohoto segmentu interesují i velcí technologičtí giganti. 

O herní streamování se začala samozřejmě zajímat také společnost Microsoft, která nedávno představila svou xCloud herní službu, a to na konferenci Samsung Developer Conference. Microsoft uvedl, že jeho nová služba bude k dispozici na smartphonech značky Samsung Galaxy. 

xCloud nabídne skvělé možnosti

Záměr redmondské společnosti je již na oko zřejmý – dostat se na každé zařízení s dotykovým displejem a připojením na internet. Není tedy divu, že se Microsoft interesuje právě do mobilních telefonů, které dnes vlastní více než jedna miliarda populace.

Služba xCloud bude využívat technologii Azure, což mimo jiné Microsoft na své tiskové konferenci i uvedl. Díky tomu bude moci Microsoft svým uživatelům zpřístupnit konzolové hry pro všechna zařízení, včetně zmíněných smartphonů. Hry samozřejmě budou streamovány přes datová centra, takže telefony v tomto případě budou fungovat spíše jen jako displeje a ovladače. 

Zajímavé ale je, že uživatelé budou moci ke svému smartphonu připojit dokonce i Xbox ovladač, což je naprosto úžasná zpráva. Když tedy nebudete chtít používat dotykovou obrazovku, jednoduše připojíte bezdrátový ovladač a pokračujete v hraní. Bohužel nám doposud Microsoft neoznámil oficiální datum spuštění. První ostré testování začne až v průběhu příštího roku. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Cloud gaming tu proste jednoho dne bude. Tak jak to funguje teď není zatím úplně ideální, ale tak jako tvrdí Ubisoft i já věřím že je to budoucnost hraní. A nedivím se že Microsoft se toho chce chytit zavčas. Notebooky a PC s Windows pomalu klesají a jsou tu mobily a tablety s desktop modem po připojení k TV, tak proč vlastně PC? kvůli hrám a programům co na mobily nejsou a asi i dlouho nebudou pokud vůbec. Kdybych si měl vybrat mezi PlayStation a Xbox, tak jdu do PlayStationu protože má o hry navíc. Problém je, že PlayStation se o podobnou službu taky snaží a jsme tam kde jsme byli… Velkou otázkou určitě bude placení a služba samotná. Buď se bude platit od hodiny hraní (parsec, liquidsky) nebo měsíčně (vortex). Nicmene u většiny cloud gaming systému musím mít hru zakoupenou (většinou na streamu). Takže to není úplně domácí herna kde bych hrál co chci za 20 na hodinu. ale musím si za treba 1500 Kč koupit hru a pak platit za hraní, výhodou je že většinou není potřeba platit za sledování obrazovky jak se vám stahuje a instaluje hra. Takze filozofie cloud gaming zatim není že přijdu z práce podívám se co vyšlo za hru a řeknu si je to bych si i zahrál, vložím mobil do HDMI na televizí vezmu ovladač a hraju za nějakou cenu za hodinu tu hru. možná by dávalo smysl kdyby hráči co si zakoupili hru na Xbox pronajímali Xbox a vy hráli u nic cloud gaming platili by jste vlastníkům Xboxu a Microsoft by si ukrajoval provizi. Tak to ale asi nebude, protože Microsoft bude asi zase hamižný a bude chtít moc peníze až to každý prokoune (viz 365 ms office).

Richard Fabián

15. 11. 2018, 18:58

Připojit ovladač z Xbox k mobilu a hrát hry z xboxu na mobilu…. Když to bude fungovat tak jdu do toho

Josef Pokorny

15. 11. 2018, 16:17

Máte tam chybku
Služba xCloud bude využívat technologii společnosti Azure,
buď posuňte tu čárku nebo to přepište. Takhle to vypadá jako kdyby Azure byla společnost ne produkt.

Přemysl Vaculík

VIP 15. 11. 2018, 20:11

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat