Překlad v reálném čase je dostupný na sluchátkách s Google Assistant

Překlad v reálném čase je dostupný na sluchátkách s Google Assistant
2018-10-14T17:41:59+02:00
• 15. 10. 2018

Minulý rok jsme se dočkali v rámci hardwarových novinek od Googlu i sluchátek Google Pixel Buds. Na první pohled se jednalo zajímavý bezdrátový model, ale následně Google překvapil s novinkou v podobě překladu v reálném čase. Pakliže na vás někdo promluví, tak s využitím Překladače se ve sluchátkách přehrál přepis ve vašem jazyce.

České zastoupení společnosti Google nám záhy potvrdilo, že mezi podporovanými jazyky je i čeština. Bohužel zde bylo jiné omezení. Pro využití této funkce jste si museli zakoupit Pixel smartphone a samozřejmě i Google Pixel Buds. To se ale nyní mění.

Překlad v reálném čase pro všechny, tak trochu

V tuto chvíli Google zrušil omezení, co se týče konkrétního hardwaru. Nejenže nemusíte mít nutně smartphone Pixel, ale dokonce nemusíte mít ani Pixel Buds. Google zpřístupnil tuto funkci pro všechna sluchátka, která podporují Google Assistant. Co se týče mobilních telefonů, tak zde to je podobné. Stačí mít mobil s přímou podporou Google Assistant.

Překlad v reálném čase

Bohužel je zde stále jedno významné omezení. Google Assistant není dostupný pro češtinu. Abyste tuto funkci využili a nechali si překládat do sluchátek v našem rodném jazyku, musíte si přepnout mobilní telefon do angličtiny.

V tuto chvíli je podporováno 40 jazyků v rámi překladu v reálném čase. Pokud si nechcete přepínat mobil do angličtiny, budete si muset počkat na dostupnost Google Assistant v Česku. To by nemělo dlouho trvat, aspoň soudě podle informací, které se objevily na letošní vývojářské konferenci Google I/O.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat