iOS 12 je na 53 % zařízení, Android 9 Pie má „lepší“ výsledek

iOS 12 je na 53 % zařízení, Android 9 Pie má „lepší“ výsledek
2018-10-15T12:43:30+02:00
• 14. 10. 2018
11

Takřka každý měsíc Google aktualizuje statistiky kolem rozšířenosti jednotlivých verzí systému Android. Ani dnes se v těchto datech neobjevil nejnovější systém Android 9 Pie. Naproti tomu iOS 12 je již na 53 % iPhonů a iPadů představených za poslední 4 roky. Dalo by se říci, že Google nestíhá a je jednoduše poražen v těchto statistikách. Na druhou stranu nelze srovnávat jen tak jednoduše tyto systémy přes letmé porovnání dvou čísel.

Android 9 Pie má nyní lepší výsledek v určitém ohledu

Apple a Google jsou si velmi podobné společnosti, jelikož si vytváří vlastní software a hardware. V tomto ohledu bychom je měli srovnávat a nezahrnovat Android od jiných společností. Bohužel neexistuje oficiální statistika kolem zařízení od Googlu. Nyní se ale objevila informace, která nám dává aspoň přibližný náhled.

Rick Osterloh (Senior Vice President pro hardware v Googlu) zveřejnil na Twitteru informaci, že více jak 75 % uživatelů Pixel zařízení má v současné době Android 9 Pie, tedy nejnovější verzi mobilního operačního systému. Nyní se již můžeme bavit o porovnání obou firem a jejich systémů.

Samozřejmě se na to dá dívat z nejrůznějších pohledů. Pakliže bychom měli přihlédnout k délce podpory, tak Apple vyhrává, jelikož i 5 let stará zařízení jsou udržována aktuální. Na druhou stranu se u Androidu nabízí možnost podpory ze strany komunit.

iOS 12 je nyní k dispozici ke stažení

Google oficiálně vydal Android 9 Pie

Můžeme jen doufat, že Google udělá změny v rámci délky podpory a najde způsoby, jak donutit výrobce vydávat aktualizace pravidelně a na všechna zařízení.

Jakou verzi operačního systému máte nyní na zařízení?

Zdroje: appinventiv.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Matěj Vondráček

15. 10. 2018, 10:56

*5 let nebo *5 roků

Android 9 na Nokii 7 plus

Android 8.1 (MIUI 10)

Toto srovnani taky neni idealni, spravne by se melo porovnavat se vsemi telefony s Android One, pak bychom se taky dostali na 4-5 let stara zrizeni.

Přemysl Vaculík

VIP 14. 10. 2018, 19:23

Ale Google si vyrábí mobily až v rámci série Pixel. Před tím se jednalo o program Nexus, kde vždy bylo vidět, kdo jej vyrobil: Samsung, HTC, Huawei…

Dobrá, v tom případě by měly být srovnávány Pixely s iPhony 7 a novějšími, což dělá cca 81%, takže byť nerad, ale musím uznat, že Apple v tomhle o pár procent vede

Pokračování
… má několik příčin a řešení je v nedohlednu. Možná časem dojde k polarizaci a ti větší a bohatší vyvinou vlastní OS, a pak bude na místě srovnání jejich efektivity.

Ani ja neaktualizujem. Tiež chcem aby me fungoval call recorder. Vypol som automaticke aktualizácie systému, stačí my 8.1.0

Některé zatím nejasné náznaky začínají OS Android stavět na druhou kolej. Až na několik vyjímek stále výrobci používají nadstavby, které dle jejich názoru řeší to , co OS Android nemá. Špatná aktualizace má

Ivan Šuhajda

14. 10. 2018, 11:21

ja neaktualizuju. chci aby me fungoval call recorder

Adam Křivka

14. 10. 2018, 9:34

Já mám android 8 oreo

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat