Google Pixel 3 a jeho funkce Night Sight přináší novou úroveň mobilní fotografie

Google Pixel 3 a jeho funkce Night Sight přináší novou úroveň mobilní fotografie
2018-10-27T08:12:20+02:00
• 27. 10. 2018
3

Tento měsíc společnost Google představila svou novou vlajkovou loď Google Pixel 3, a to na své konferenci v New Yorku. Nalijme si sklenku čistého vína a přiznejme si, že Google prostě neumí dělat hezké telefony. Design se v tomto případě vůbec nepovedl, alespoň tedy u větší varianty Pixel 3 XL. Co ale Google umí, to je fotoaparát. Ukázal nám to již v předchozí generaci, kdy se Pixel 2 stal jednoznačně králem na trhu.

Google Pixel 3 opět králem mobilní fotografie?

Google implementoval do svého fotoaparátu funkci Night Sight. Na první pohled by se dalo říci, že mobil zaznamenává snímek delší dobu, aby získal více světla pro následné vytvoření fotografie. Avšak jsou zde použity speciální algoritmy, strojové učení. Výsledek byl prezentován na konferenci, kde došlo na srovnání s nejnovějším iPhonem. Skoro nikdo nechtěl věřit, že by byl rozdíl tak dramatický.

Jak si můžete všimnout výše, fotografie na pravé straně pořízena Pixelem 3 je výrazně jasnější. Google mimo jiné uvedl, že funkce Night Sight bude k dispozici až během příštího měsíce. Jeden člen fóra XDA Developers však dokázal tuto funkci získat ještě před samotným spuštěním. Jak tedy fotografie vypadají v praxi, si můžete prohlédnout níže. Vlevo se vždy nachází snímek bez použití Night Sight.

Další snímky od zahraniční redakce The Verge si můžete prohlédnout v jejich článku. My jsme si tuto novinku také narychlo vyzkoušeli na Pixelu 2 XL a můžeme říci, že výsledné snímky nejsou dokonalé. Chybí ostrost, mají šum a někdy další neduhy, ale když vezmeme v potaz, že se vlastně jedná o noční snímek, tak zůstáváme v údivu. Posuďte sami.

Google a Apple velmi intenzivně investují nemalé částky do technologií strojového učení. Na nejnovějším iPhonu Xs je například k dispozici Smart HDR, pomocí kterého je možné získat fotografie s výraznějšími detaily, zatímco funkce Depth Control zlepšuje režim na výšku. Night Sight však přináší zcela novou úroveň mobilní fotografie. A stále musíme mít na mysli, že Google zůstal u použití jednoho snímače na zadní straně. Navíc funkce Night Sight není ještě oficiální a stále se může nacházet ve fázi vývoje.

V tuto chvíli existuje port aplikace na focení s Night Sight jen pro Pixely (APK) a nově také pro Xiaomi Mi 5 a Essential Phone (odkaz).

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Otázka designu je velice subjektivní. Jednomu se líbí druhému ne. Navíc pro mě osobně je design spíše na posledním místě při výběru.

Zdeněk Koutský

VIP 27. 10. 2018, 11:13

To máte naprostou pravdu. Jaké jsou pro Vás nejdůležitější parametry?

Začnu cenou. To jest cenový strop. Mám rád moderní technologie a trendy, ale nejsem z těch kteří dají 25 tisíc za mobil. Nekoukám na benchmark skóre, ale vím, že pokud chci pořídit nějakou pěknou fotku, budu potřebovat krome samotné kamery i trochu výkonnější CPU. Takže důležité parametry: cena, velikost a kvalita displaye, fotografické schopnosti (ne selfie) a software stránka posledních 5 let preferují čistý android a Nexus řadu ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat