Facebook testuje zcela novou mapu

Facebook testuje zcela novou mapu
2018-10-04T06:01:27+02:00
• 4. 10. 2018

Velmi rádi si čas od času vzpomeneme na krásné časy, kdy se největší sociální síť světa soustředila hlavně na spojení mezi vámi a vašimi přáteli, popřípadě rodinou. Facebook ale stále nabízí některé funkce, které vám mohou v tomto případě pomoci. Například funkce Přátelé v okolí vás informuje o tom, jací uživatelé se v současné chvíli nachází ve vaší oblasti. 

Facebook ale nyní pracuje na další logicky propracované funkci. Jedná se o mapu vykreslující hrubé umístění přátel ve vašem okolí. 

Facebook vás bude opět o něco více sledovat

Tyto informace získal zahraniční server AndroidPolice, který se odkázal na důvěryhodný anonymní zdroj. Funkce Přátelé v okolí je k dispozici již čtyři roky, tedy od roku 2014. Ještě předtím však bylo možné využít speciálního seznamu, na kterém se nacházeli všichni přátelé, kteří se nachází ve vaší přibližné lokalitě (například Near Prague).

Zdá se ale, že tuto funkci Facebook oživí a vylepší. Jak si můžete všimnout z fotografií výše, přátelé ve vaší přibližné lokalitě jsou zvýrazněni pomocí průhledných bublinek. Sociální síť se mimo jiné bude snažit ukázat vaší přesnou polohu všem uživatelům, se kterými jste se kdy setkali. Vše je prozatím ve fázi testování, tudíž není jisté, zda se těchto novinek skutečně dočkáme – pravděpodobně ale ano.

Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu. Jak by se podobné funkce líbily vám? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat