Chromecast 3 oficiálně, nabízí drobná vylepšení

Chromecast 3 oficiálně, nabízí drobná vylepšení
2018-10-10T06:44:08+02:00
• 10. 10. 2018

Včera se konala tisková konference, která se dá na jednu stranu popsat jako absolutní fiasko, jelikož Googlu uniklo dlouho před tím vše, co mohlo. Na druhou stranu představil zejména softwarové novinky, o kterých jsme moc nevěděli. Kromě nových Pixelů, tabletu Pixel Slate a domácího zařízení Google Home Hub došlo i na uvedení Chromecast 3.

Chromecast 3 aneb pár vylepšení

Chromecast je malé zařízení, které se připojuje do televize nebo monitoru přes HDMI konektor. První model byl uveden v roce 2013 a od té doby jsme se dočkali několika verzí. Například minulý rok Google uvedl 4K verzi a tak trochu jsme očekávali, že letos dojde k významnějšímu posunu. Bohužel jsme se dočkali jen Chromecast 3, který nezvládá 4K a nejvýraznější novinkou je změna designu.

Chromecast 3

Na druhou stranu došlo na přidání podpory Full HD s 60 snímky za sekundu, což je dobrý posun. Kromě toho dokáže fungovat také jako Chromecast Audio a být součástí domácího ozvučení. Také byla přidána lepší podpora Google Fotek (Live Albums).

Bohužel zde máme stále microUSB a nedošlo na zakomponování Bluetooth, jak se dříve spekulovalo. Google uvádí, že Chromecast 3 je o 15 % výkonnější. Co se týče konektivity, stále zde najdeme WiFi 5 (802.11 ac). V této oblasti došlo na vylepšení antény (4 dBi z 2.1 dBi).

V tuto chvíli je novinka v prodeji skrze oficiální Google Store za 35 dolarů, což je v přepočtu cca 785 Kč bez dané a dalších poplatků.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat