iPad Pro 2018 nabídne Face ID, USB-C a další

iPad Pro 2018 nabídne Face ID, USB-C a další
2018-10-10T07:44:30+02:00
• 10. 10. 2018

Apple má za sebou jednu z nejdůležitějších událostí, podzimní Keynote, na které představil hned trojici zbrusu nových iPhonů. Delší dobu se ale spekulovalo, že bychom se měli dočkat ještě dalších zařízení, včetně nových iPadů.

Jablečná společnost však celý čas věnovala Apple Watch Series 4, iPhonu Xs, iPhonu Xs Max a iPhonu XR. Nemáme jí to nijak za zlé, na druhou stranu by se nějaký nový kabátek iPadům hodil. Otázkou tedy zní, co teď?

Dle veškerých informací bychom se minimálně jednoho nového iPadu měli dočkat již v průběhu tohoto měsíce. Mimo tabletů dojde také na představení nových Mac počítačů a dalších kousků. Kolegům ze zahraničního serveru 9to5mac se dokonce povedlo získat detailní specifikace iPadu Pro. 

Ihned na začátek prozradím, že bychom se měli dočkat dvou velikostí. Důkazem toho jsou kódová označení pro Wi-Fi modely iPadů Pro, která zní iPad8,1, iPad8,2, iPad8,5 a iPad8,6. Mimo jiné bude k dispozici také LTE verze s kódovým označením iPad8,3, iPad8,4, iPad8,7 a iPad8,8. Jednoduše řečeno, v prodeji by měly být hned dvě verze – jedna s 10,5palcovým, druhá s 12,9palcovým displejem. 

iPad Pro 2018: Displej

Apple plánuje představit iPad Pro se zcela novým designem, který nabídne displej takřka po celé ploše. To znamená, že se zde dočkáme podobného vzhledu jako u iPhonu Xs. Nové iPady navíc nenabídnou klasické hardwarové domovské tlačítko. Takzvaný Home button nahradí technologie Face ID, respektive kamerový systém pod názvem TrueDepth. Nenechte se ale zmást, rámečky kolem displeje budou o něco širší, tudíž se zde výřezu v displeji nedočkáme. 

Face ID

iPad Pro 2018 by s největší pravděpodobností měl nabídnout stejnou technologii Face ID, jako nabízí současný iPhone Xs, iPhone Xs Max a iPhone XR. Další skvělou zprávou je, že v tomto případě bude Face ID fungovat jak v orientaci na výšku, tak i v orientaci na šířku. 

Externí displeje aneb zabiják Lightning konektoru

Díky portu USB-C bude letošní tablet schopen vyvést 4K HDR video na externí displeje. Pokud je tato informace skutečně pravdivá, přibude v nastavení tabletu zcela nový panel, pomocí kterého bude možné veškeré prvky externího displeje ovládat. Otázkou tedy nastává, dojde k úplnému zabití Lightning konektoru? Dle kolegů ze zahraničního serveru 9to5mac pravděpodobně ano. 

Apple Pencil druhé generace

V tomto měsíci se dočkáme také zcela nové verze chytré bezdrátové tužky Apple Pencil. Ta bude v prodeji ihned od představení iPadu Pro 2018. Nicméně, Apple Pencil 2. generace by se s největší pravděpodobností měla synchronizovat stejně, jako třeba AirPods či HomePod s iPhonem. V současné době ale není jasné, zda bude nová generace jablečné tužky podporovat starší iPady. 

Magnetický konektor

iPad Pro 2018 by měl také nabídnout zcela nový konektor pro příslušenství. Magnetický konektor bude údajně umístěn na zadní straně zařízení a umožní připojení různých doplňků, jako je například nová verze klávesnice Smart Keyboard a další příslušenství třetích stran. 

Co si o novém iPadu Pro 2018 myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů. Jakmile budeme mít k dispozici více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat