Albert rozšiřuje možnosti prodejen bez pokladen

Albert rozšiřuje možnosti prodejen bez pokladen
2018-10-10T11:36:06+02:00
• 10. 10. 2018
2

Asi každý se již setkal s poměrně novým konceptem řetězců Globus, kde lze používat technologie Scan and Go. Jedná se o zajímavý koncept, který usnadní nakupování. Člověk nemusí vyndávat svůj nákup na pokladní pás. Nyní se však přidává společnost Albert s novou technologií, která usnadní i závěrečné placení.

O co se jedná?

Nová možnost nakupování nese označení Tap and Go. Tato služba funguje ještě jednodušeji než služby Globusu, jelikož si nemusíte na pobočkách půjčovat žádný skener. Stačí vám věrnostní karta obchodu nebo mobilní telefon s příslušnou aplikací.

Jak to funguje? Obchod je vybaven elektronickými cenovkami, které v sobě mají bezdrátový čip. Pokud máte kartu nebo chytrý telefon, tak si stačí dát zboží do tašky a kartou nebo mobilním telefonem pípnout cenovku. V aplikaci se vám následně tvoří košík, který poté stačí jen zaplatit. Pokud byste však zapomněli platbu odkliknout, tak se nákup automaticky zaplatí po deseti minutách.

Díky tomuto systému nemusíte nikam na pokladnu. Jen jednoduše přikládáte mobilní telefon nebo kartu na příslušné cenovky, jako na platební terminál. Pokud byste si však nákup zboží rozmysleli, tak stačí opět kartu nebo telefon přiložit na cenovku.

Donedávna se tento koncept testoval pouze na prodejně Albert Heijn v Nizozemsku. Nyní se však společnost rozhodla rozšířit tuto službu na další desítky prodejen. Otázka však zůstává, kdy a jestli se tato možnost dostane i k nám do České republiky.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

K nám se to asi jen tak nedostane, zatím tady Albert nemá ani elektronické cenovky, ani zákaznické karty či nějakou aplikaci a ani prodejny typu AH To Go. Ve velkém super/ hypermarketu si to navíc dost dobře nedovedu představit jak by to fungovalo s tím množstvím zákazníků na obchodě. Podle mě je to vhodné spíš jen na ty malé prodejny typu Ah To Go.

P.S. Jak s přiložením karty/ telefonu k cenovce se dá koupit více kusů od zboží? Když jedním přiložením se mi zboží přičte, druhým zase zpět odečte..?! Opravdu by mě to zajímalo jak to funguje v reálu.

Martin Jeřábek

VIP 10. 10. 2018, 11:55

Tohle má i Tesco Scan&Shop

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat