ZTE zaznamenalo ztrátu ve výši 1,1 mld. dolarů, rok 2019 bude klíčový

ZTE zaznamenalo ztrátu ve výši 1,1 mld. dolarů, rok 2019 bude klíčový
2018-09-01T10:39:54+02:00
• 1. 9. 2018

Ministerstvo obchodu pro USA 13. července 2018 zrušilo zákaz týkající se prodejů výrobků značky ZTE Corp. Doposud nebylo možné tyto výrobky na americkém trhu prodávat, tomu je však měsíc konec. 

Díky zrušení tohoto zákazu může čínská společnost ZTE začít rozšiřovat své produktové portfolio také na území USA. K zákazu došlo hlavně díky zaplacené pokutě, která činila 400 mil. amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 8,6 mld. korun. Tato částka směřovala do bankovní úschovny USA. Společnost ZTE mimo jiné čelila ztrátám v podobě 3 mld. amerických dolarů, neboť nemohla své produkty na americkém trhu prodávat.

Vzhledem k těmto okolnostem jsme výjimečně čekali na oficiální zveřejnění finančních výsledků společnosti ZTE. Těch jsme se nakonec dočkali a vše skutečně odpovídá očekáváním. Celkově za šest měsíců zaznamenalo ZTE ztrátu 1,1 mld. dolarů, což je v přepočtu asi 24,2 mld. korun českých při aktuálním kurzu 22 Kč za jeden americký dolar. 

ZTE se blýská na lepší časy

ZTE ale na tom mohlo být o poznání hůře, neboť se předpokládalo, že celkové ztráty budou činit více než 1,3 mld. dolarů. I tak se ale jedná o výrazný pokles v porovnání s loňskými výsledky. Pokud nás statistiky nematou, ZTE za šest měsíců vydělalo čistých 336 mil. dolarů, což je zhruba 7,4 mld. korun českých. 

Pokud jde ale o provozní výnosy za dané období, společnost prohlásila, že její tržby poklesly o celých 27 %, tedy na 5,7 mld. amerických dolarů. Vše špatné je ale k něčemu dobré. Dle vedoucích zaměstnanců ZTE se blýská na lepší časy, neboť již nyní může společnost prodávat své produkty i na území USA. Do roku 2019 by si tak měla rapidně polepšit. 

K lepším výsledkům by měl dopomoci nový model ZTE Axon 9 Pro, který byl oficiálně představen během tohoto týdne, a to v rámci konference IFA 2018. Přečíst si o něm můžete ZDE

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat