Withings představilo hybridní chytré hodinky Steel HR Sport

Withings představilo hybridní chytré hodinky Steel HR Sport
2018-09-18T17:29:13+02:00
• 18. 9. 2018
2

Společnost Withings hlásí svůj návrat k digitálnímu zdraví. Důkazem toho je představení doposud nejpokročilejších hybridních chytrých hodinek, které disponují měřením srdečního tepu, kondice za pomocí VO2 max a také schopností připojení k GPS telefonu.

Withings se po delší odmlce vrací zpět na trh, a to ve velkém stylu. Společnost představila chytré hodinky Steel HR Sport nabízející měření srdečního tepu, připojení k GPS telefonu a analýzu kondice na bázi VO2 max. Mimo to výrobce do hodinek implementoval baterii s 25denní výdrží. Nový produkt se tak zařazuje do portfolia, které zahrnuje fitness náramky, monitory krevního tlaku, chytré váhy, teploměry nebo zařízení pro monitorování spánku

Steel HR Sport aneb hodinky navržené pro život

Značka Withings se stala populární v době, kdy byl na trh uveden přelomový model Activité, tedy v roce 2014. Právě tento model otevřel společnosti cestu k hybridním chytrým hodinkám. Steel HR Sport pokračuje v nastolené tradici s prémiovým designem spojeným s chytrými funkcemi pro analýzu zdravotního stavu a sportovních aktivit.

Velmi povedený design hodinek zajišťuje pouzdro o průměru 40mm z 316L oceli. Hodinky zároveň nabízí vodotěsnost do 50 metrů (5 atmosfér). Ciferník v černé a bílé barvě zaručeně upoutá pohledy při sportu i na společenských akcích.

Analogový ciferník Steel HR Sport zobrazuje čas, menší datumovka pak informuje v procentech o dosažených sportovních cílech pro daný den. Cíle lze nastavovat v aplikaci pro mobilní telefony Health Mate. Diskrétní OLED displej zabudovaný v ciferníku navíc zobrazuje důležité zdravotní a sportovní data jako ušlé kroky, spálené kalorie, vzdálenost a srdeční tep. Displej také zobrazuje notifikace z telefonu, které jsou doprovázeny diskrétními vibracemi.

Steel HR Sport pro každého akčního jedince

Steel HR Sport disponují schopností měřit více než 30 různých aktivit od jógy, přes volejbal a veslování až po box, lyžování nebo hokej. Stačí na hodinkách vybrat jednu z aktivit a začít cvičit. Během cvičení Steel HR Sport kontinuálně měří a zobrazují srdeční tep a trvání celého cvičení. Po docvičení mohou uživatelé sledovat zpětně průběh a intenzitu svého cvičení na základě naměřeného srdečního tepu a spálených kalorií.

Výrobce na své konferenci uvedl, že se jedná o jeho vůbec první hodinky, které jsou schopny využít GPS telefonu. Díky tomu tak umožňují monitorovat tempo, uběhnutou či ujetou vzdálenost, převýšení a naměřená data zobrazit společně s mapou v aplikaci Health Mate.

Jedná se také o první produkt společnosti Withings, který disponuje měřením Fitness Level. Indikátor kondice VO2 max měří schopnost srdce a svalů přeměňovat kyslík na energii během fyzické aktivity. Se zlepšující se kondicí roste také hodnota VO2 max. Kupříkladu po běhu vypočte Steel HR Sport úroveň kondice uživatele na základě tempa, srdečního tepu a fyziologických dat (věk, hmotnost, pohlaví). Naměřená data umožňují lépe optimalizovat cvičení, zlepšit výkonnost a dosahovat dlouhodobých tréninkových cílů.

Cena a dostupnost hodinek

Prodej Withings Steel HR Sport začíná 18. září 2018 a objednat je v tuto chvíli lze na stránkách www.withings.com a Amazonu za cenu 199,95 EUR, což je zhruba 5 088 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 25,45 Kč za jedno euro. Dostupné budou varianty s černým i bílým ciferníkem s šedým silikonovým řemínkem. Výměnné řemínky lze objednat exkluzivně na withings.com. O dostupnosti v České republice a na Slovensku budeme informovat.

Steel HR Sport lze navíc spárovat s aplikací Health Mate, která je ke stažení zdarma pro Android i iOS. Health Mate se také dokáže spárovat s řadou aplikací třetích stran, jako jsou Apple Health, Google Fit nebo MyFitnessPal. 

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Josef Zvolanek

18. 9. 2018, 19:10

Vlastně Nokia! ???? ⌚

Přemysl Vaculík

VIP 18. 9. 2018, 19:13

Withings už nepatří Nokii.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat