Apple zveřejnil watchOS 5.0.1, drobnou, leč potřebnou aktualizaci

Apple zveřejnil watchOS 5.0.1, drobnou, leč potřebnou aktualizaci
2018-09-28T10:00:51+02:00
• 28. 9. 2018

Je to zhruba týden a kousek, kdy společnost Apple konečně zveřejnila ostré verze svých operačních systémů. Dočkali jsme se nejen iOS 12, ale také tvOS 5 a watchOS 5. A právě hodinkovému systému se nyní budeme věnovat.

Firma s logem nakousnutého jablka si totiž pro své uživatele připravila zbrusu novou aktualizaci v podobě watchOS 5.0.1. Jak již číselné označení napovídá, jedná se pouze o drobný instalační balíček, který žádné zásadní funkce nepřináší. Jako majitel Apple Watch Series 3 tuto aktualizaci vítám a ihned popíšu proč. 

watchOS 5.0.1 přináší důležité opravy chyb

Nový instalační balíček totiž přináší drobné, leč důležité opravy chyb. Největší problém hodinkového operačního systému byla chyba způsobující nesprávné zvyšování počtu minut během cvičení. Nejednalo se samozřejmě o globální problém, ovšem já se s ním setkal. 

Hodinky vás před koncem každé hodiny vyzvou k pohybu/stoupnutí, pokud jste celou hodinu neaktivní. Některým majitelům Apple Watch se s novým systémem stávalo, že jim systém nepočítal tyto minuty stání a to v odpoledních hodinách. Apple tedy připravil aktualizaci, která by měla vše napravit. Nový instalační balíček je již nyní k dispozici pro všechny uživatele Apple Watch podporující watchOS 5. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat