Pixel 3 XL zachycen na fotografiích aktualizováno

Pixel 3 XL zachycen na fotografiích [aktualizováno]
2018-08-08T14:00:29+02:00
• 8. 8. 2018
4

Aktualizováno 8. 8.

Samotné představení novinek od Googlu se neúprosně blíží, což naznačuje i četnost unikajících informací. Smartphony Pixel 3 by se měly světu představit již 4. října, ale nyní se podařilo zachytit větší model s částí samotného balení. V podstatě se potvrzuje výřez v displeji, jeden zadní foťák a duální přední kamerka. Co se týče samotného balení, součástí by měla být sluchátka s USB C konektorem.

Aktualizováno 29. 7.

Po takřka dvou měsících se objevují další fotografie prototypu Pixelu 3 XL, který nese kódové označení „crosshatch“. Díky informacím na jedné fotografii se dozvídáme, že se jedná o variantu EVT 1.0 (Engineering Validation Test), takže se jedná o jeden z prvních prototypů blížících se finálnímu modelu. Minule se objevily snímky černé varianty, nyní zde máme bílou.

Dle dostupných informací víme, že základní model nabídne 4 GB operační paměti, 64GB úložiště, duální přední foťák, jeden zadní snímač, čtečku otisků prstů, stereo reproduktory a jediný konektor USB C. Zatím nelze jednoznačně určit zbývající specifikace, ale je celkem jasné, že se o výkon bude starat Snapdragon 845.

Pixel Stand bude zřejmě dock pro Pixel 3

Budeme si muset počkat na další úniky kolem specifikací. Otázkou je, jestli Google zachová rám citlivý na tlak, speciální koprocesor Pixel Visual Core, případně jestli zakomponuje nějakou novou technologii.

Aktualizováno 7. 6.

Není to ani dva týdny, co se začalo naplno spekulovat kolem nadcházejících smartphonů od Googlu. Dokonce se nedávno objevily náznaky, že se chystá zástupce střední třídy. Doposud spekulace naznačovaly, že větší Pixel 3 XL bude mít výřez v displeji. Nyní se objevily fotografie, na kterých má být zachycen právě větší Pixel 3 XL.

 

V tuto chvíli zatím nikdo nepotvrdil, ani nenaznačil, že se skutečně jedná o mobil ze série Pixel. Možná se jedná jen o prototyp, ale věrně reflektuje dřívější úniky. Například i kódové označení „crosshatch“ odpovídá tradici kódových označení mobilů od Googlu. Do samotného představení ještě zbývá dost času a mohou se objevit další konkrétnější informace.

Pokud se nakonec potvrdí, že se jedná o reálné fotografie, tak se bude nabízet mobil s jedním foťákem na zádech, přičemž přední strana bude obsahovat duální foťák. Zřejmě kvůli lepšímu rozpoznání obličeje.

Původní článek 31. 5.

Začínají se rozbíhat spekulace kolem nadcházející generace Pixel smartphonů od Googlu. První jsme zde měli fotografii s předními skly nových modelů. Menší model Pixel 3 nabídne poměrně běžný zobrazovací panel, ale větší Pixel 3 XL by měl obsahovat výřez v displeji.

Tomuto úniku jsme nepřikládali nikterak velkou váhu, jelikož zde není jakákoliv reference k řadě smartphonů Pixel od Googlu, pokud nepočítáme dodané nápisy Pixel 3 a Pixel 3 XL. Nyní se ale objevují další informace, které tak trochu potvrzují tyto brzké úniky.

Displej od LG s výřezem

Mezi čerstvými zprávami se objevuje, že právě LG má dodávat displeje pro nadcházející modely Pixel, což je změna, jelikož současný Pixel 2 má panel od Samsungu a jen větší model disponuje panelem od LG. Informace dále naznačují, že by jeden z panelů měl disponovat užším ale vyšším výřezem.

Dále se proslýchá, že tentokrát nebude stát za výrobou HTC ani LG, ale o vše se postará Foxconn, kterému bude právě LG dodávat panely pro nové Pixely. Dále se spekulace zmiňují o použití Snadragonů 845, což není překvapením.

Pokud budeme všechny dosavadní informace považovat za pravdivé, měly by nové Pixely nabídnout například duální přední foťák. Ostatně i údajná fotografie předních skel ukazuje, že právě přední strana by měla disponovat dvěma senzory. Co se týče většího modelu, tak kromě senzorů se má nacházet ve výřezu i hlasitý reproduktor, takže o stereo případný zákazník nepřijde.

Na základě současných informací došlo na vytvoření renderů, které ukazují, jak by novinky mohly vypadat. Nepředpokládáme, že by Google měnil strategii, takže oba smartphony nabídnou totožné funkce, jen se budou lišit displeji, rozměry a velikostí baterie.

Nyní si musíme ale počkat na přesnější informace a úniky. Zatím je zde příliš mnoho nejasností a nepřesností. Je docela možné, že Google skutečně pracuje na mobilu s výřezem, ale nebylo by neobvyklé, pokud by tento smartphone zrušil a nahradil by jej jiným. Ostatně už u druhé generace se mluvilo o třech mobilech, ale nakonec jsme se dočkali jen dvou.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, xda-developers.com, xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

8. 8. 2018, 15:46

Design je velká nuda.

Martin Jeřábek

VIP 8. 8. 2018, 14:29

Pěkný trapas ten notch a ta mega brada, bože kde jsou doby Nexus grr.

Patrik Vesecký

29. 7. 2018, 22:35

na jednom obrázku jsou paměti od Samsungu a na druhem od Micronu.
To budou dvě odlišné verze jako třeba u Samsungu že Evropa má Exynos a USA Snapdragon?

Přemysl Vaculík

VIP 29. 7. 2018, 22:42

To ne, zde jde o prototypy, takže nemají finální specifikace, respektive komponenty.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat