Google asi chystá Pixel zapadající do střední třídy

Google asi chystá Pixel zapadající do střední třídy
2018-06-04T06:59:44+02:00
• 4. 6. 2018

Google v minulosti měl vlastní řadu smartphonů Nexus, které byly vyráběny společnostmi jako Motorola, Samsung atd. Následně došlo k ukončení řady a pustil se do nové nesoucí název Pixel. U ní se již soustřeďuje více na své zdroje, a dokonce si kvůli tomu pořídil tým ze společnosti HTC za miliardu dolarů.

Pixel Lite?

Do této chvíle se v rámci linie Pixel objevovaly jen top modely, čemuž odpovídala i cena. Nyní se opět objevují spekulace, že by Google měl pracovat na novém smartphonu zapadajícím do střední kategorie mobilů. Informace se objevují v rámci veletrhu Computex Taipei.

Pixel 3 XL zřejmě bude mít výřez v displeji

Moc informací není k dispozici, jen se proslýchá, že se o výkon bude starat Snapdragon 710, který nyní najdeme jen v jednom zařízení. Původně jsme se této novinky měli dočkat již tento rok, ale nový termín bude někdy v první polovině příštího roku.

Taktéž jsme se dozvěděli, že na zcela novém mobilu se začalo pracovat teprve před měsícem. Dá se předpokládat, že toto načasování souvisí i s nadcházejícími modely Pixel 3 a Pixel 3 XL, které již budou vyráběny přímo v továrnách společnosti Foxconn. Tentokrát Google tedy nevyužije kapacity společností jako HTC nebo LG.

Je tedy logické, že pokud celý proces u nových Pixelů bude úspěšný, Google začne vyrábět více vlastních smartphonů. Samozřejmě je otázkou, jestli se vůbec nového mobilu střední třídy dočkáme. Není neobvyklé, že Google občas zařízne přípravu nějakého zařízení. Nyní tedy musíme počkat na další konkrétní informace.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat