Apple vydal iOS 12 beta 11 pro vývojáře a public beta 9 pro testery

Apple vydal iOS 12 beta 11 pro vývojáře a public beta 9 pro testery
2018-08-28T14:04:15+02:00
• 28. 8. 2018

Jsou to zhruba čtyři dny, kdy se společnost Apple rozhodla registrovaným vývojářům zveřejnit novou betu operačního systému iOS 12 beta 10. Firma intenzivně pokračuje ve vývoji, což mimo jiné dokazuje i nově vydaná beta verze iOS 12 beta 11, jenž je k dispozici všem registrovaným vývojářům. Pro veřejné testery si pak Apple připravil verzi iOS 12 public beta 9. 

Registrovaní vývojáři si po instalaci správného certifikátu mohou iOS 12 beta 11 stáhnout přímo z vývojářského centra společnosti Apple, anebo pomocí OTA (over-the-air).

V této beta verzi opět nelze očekávat nějaké převratné novinky či změny, jelikož se Apple nachází téměř ve finální fázi testování. Důkazem toho mohou být například poslední verze, které jablečná společnost v uplynulých dnech vydala. I v tomto případě jde o velmi malý instalační balíček, ten přináší hlavně opravy chyb. To ale neznamená, že bychom se žádných novinek nedočkali. 

iOS 12 beta 11 a hlavní novinky

Dle dostupných informací Apple rozšířil funkčnost NFC technologie. Tu nyní bude možné využívat k připojení k reproduktorům. V praxi to bude znamenat, že uživatel pouze přiloží svůj iPhone k reproduktoru a NFC se o vše postará. 

Apple přidal také malou drobnou změnu, kterou ocení hlavně majitelé chytrého reproduktoru HomePod. Díky nové beta verzi totiž budou moci jednodušeji vyrovnávat hlasitost reproduktoru. Došlo samozřejmě také ke zrychlení systému a na opravu předchozích chyb. To je ale zhruba tak vše, co si pro vývojáře Apple připravil.

Zdroje: 9to5mac.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat