Aplikace HAKA – úspěšný projekt ze Slovenska

Aplikace HAKA – úspěšný projekt ze Slovenska
2018-08-03T15:30:15+02:00
• 3. 8. 2018
3

U našich východních sousedů na Slovensku funguje přes dva roky projekt, který teprve v nedávné době zakladatelé přetavili do podoby mobilních aplikací. Aplikace HAKA nemá nic společného s hromadným maorským tancem, ale název vychází z celého názvu projektu „Hľadá sa auto krádeže automobilov“. Ten je primárně zaměřen na hledání kradených automobilů nejen na Slovensku, kde téměř denně dochází k trestným činnostem.

Silná základna jako odrazový můstek

Díky základně na sociální síti Facebook v aktuální součtu přes 133 tisíc uživatelů byla uspořádána veřejná sbírka, díky které došlo na vývoj aplikací pro oba nejrozšířenější operační systémy – Android a iOS. My se tentokrát zaměříme na základní verzi HAKA pro Android, kterou ještě doplňuje vylepšená verze HAKA System+. U ní je navíc k dispozici fotografování SPZ bez nutnosti vypisování a GPS lokalizace pro snadnější upřesnění místa případného nálezu.

Samotná aplikace po nainstalování zabírá pouhých 18,03 MB, což ocení hlavně uživatelé s malým úložištěm. První spuštění pouze informuje, abyste ji z bezpečnostních důvodů pochopitelně nepoužívali během řízení. Dále hlavní nabídka je již velmi jednoduše zpracovaná. Na první pohled možná až příliš nepřitažlivá, ale evidentně svůj účel splní, když vezmeme v potaz stále rostoucí úspěšnost.

 

Hned pod ním v obdélníku jsou prezentovány další odkazy s živým přesměrováním. To nejdůležitější čeká až ve spodní části, kde levá lupa se zkratkou TEČ (Tabulka s evidenčním číslem) dovoluje hledání podle SPZ vozidla a pravá lupa umí hledat dle VIN kódu (Identifikační číslo vozidla). Fotoaparát uprostřed informuje o nutnosti stažení verze HAKA System+, jinak byste mohli přímo vyfotit SPZ. Poslední ikona doplněná o verzi aplikace vám nabídne všechny důležité informace – od jména vývojářů přes videa až po další projekty.

Výsledek hledání kromě informace o ne/hledání automobilu z databáze ministerstev vnitra je také doplněn o základní údaje o vozidlu z dostupných databázi STK. Může totiž nastat situace, kdy zloději na auto nasadí jinou SPZ pro převoz. Ovšem bohužel ne vždy se tyto informace objeví, a proto doufejme v neustále vylepšování jak funkcionalit, tak i designové stránky. Nakonec zbývá jen přiložit odkazy ke stažení zdarma a vyrazit do víru vašeho města.

Celkové hodnocení: 4 z 5

  • + Jednoduchost použití
  • + Žádné reklamy
  • + Podpora uživatelů
  • – Slabá grafika
  • – Občas neúplné informace
logo-app HAKA System Jakub Bilkovič Zdarma ANDROID logo-app HAKA System+ Marian Kucharcik Zdarma ANDROID logo-app HAKA System+ Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Peter Norman

10. 8. 2020, 7:32

Podle informací (https://vincheckfree.net/cz/haka-revoluce-v-patrani-po-kradenych-automobilech) je již vypátráno cca 220 vozidel, slušný pokrok!

Stefan Farkas

3. 8. 2018, 18:42

Za jeden mesiac sa na Slovensku pomocou aplikácie skontroluje 130 000 motorových vozidiel

Stefan Farkas

3. 8. 2018, 18:40

Veľmi pekne ďakujeme za článok . Ja len pre úplnosť doplním že aplikacia za dobu 2 mesiacoch dopomohla k vypátraniu 20 ukradnutých vozidiel a v súčtu má skupina 36najdenych vozidiel . Členská základňa tvorí 133000 Lenovo a 28000 užívateľov aplikácie v súčtu … Momentálne hľadá kradnuté vozidla v Čechách, Slovensku, Nemecku,Slovinsku,Belgicku,Litva, Maďarsko a Holandsku .

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat