ZTE vyměnilo současného CEO, cílí na zlepšení vztahů s USA

ZTE vyměnilo současného CEO, cílí na zlepšení vztahů s USA
2018-07-07T12:30:20+02:00
• 7. 7. 2018

Už nějakou dobu se odvíjí kauza společnosti ZTE, konkrétně problém s jejím sedmiletým zákazem obchodování se Spojenými státy. Tento zákaz vznikl na základě porušení jiného zákazu, kdy šlo o zákaz prodávání amerických technologií do Íránu a Severní Korei. Už teď se společnosti podařilo vyjednat dočasné zrušení zákazu a částečné obnovení obchodních vztahů s USA.

Jedním z klíčových bodů dlouhodobé dohody, na základě které by byl zákaz uvalený na společnost úplně zrušen, je, že bude vyměněno vysoké vedení společnosti, kdy se jedná o 35 vysoce postavených lidí. A dnes ZTE provedlo právě tyto změny.

ZTE propustilo svého CEO a dva další klíčové zaměstnance

Dnes ZTE propustilo současného CEO společnosti, nahradí ho Xu Ziyang, bývalý ředitel pro německou divizi ZTE. Společně s CEO byly vystřídány dvě další klíčové postavy: CFO a vedoucí oddělení lidských zdrojů (HR). Nejedná se ale o první vlnu výměny vysokého vedení firmy. Už předtím byli propuštěni 3 víceprezidenti, společně s vedoucím právního oddělení, financí a oddělení, které má na starost řetězce ZTE. Podle Amerického ministerstva obchodu se tito zaměstnanci dopustili porušení mezinárodních embarg.

Pokud ZTE bude dále podobně spolupracovat se Spojenými státy na základě současné dohody, je možné, že se společnosti podaří vzpamatovat z této katastrofy. Nakonec, s těmito změnami ve vedení a zaplacenými sankcemi převyšujícími 1 miliardu dolarů, to vypadá velice reálně. Je ale jasné, že celá situace bude ještě velmi ostře sledována. Nejedná se totiž jen o budoucnost firmy, ale také o budoucnost obchodních vztahů mezi Čínou a Spojenými státy.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat