YouTube a tmavý režim – aplikace respektuje nastavení systému aktualizováno

YouTube a tmavý režim – aplikace respektuje nastavení systému [aktualizováno]
2019-11-22T14:00:44+02:00
• 22. 11. 2019
8

Aktualizováno 22. 11.

Před dvěma měsíci se objevila informace, že aplikace Youtube bude respektovat nastavení systému v oblasti vzhledu. Nyní jsme se dočkali aktualizace, která přináší tuto podporu. Díky tomu již nebudete muset manuálně nastavovat Youtube, aby měl vzhled, jaký chcete. Aplikace se jednoduše přepne. Samozřejmě zůstává možnost manuálního nastavení. Pokud jste měli zvolený tmavý vzhled, nedojde ke změně.

Aktualizováno 9. 10. 2019

Před rokem jsme se dočkali u aplikace Youtube tmavého vzhledu. Od té doby Google pracuje na ostatních aplikacích, aby tento vzhled byl konzistentní u všech. Bohužel se to nedá říci o nastavení. Některé aplikace jsou závislé na nastavení systému, jiné mají jen manuální přepnutí, další nabízí všechny možnosti. Youtube se nově naučí respektovat nastavení systému Android 10.

Uživatelé tak budou moci nastavit v aplikaci, aby docházelo k řízení dle systému. Možná si říkáte, že je to jen zbytečnost, ale některým se může líbit světlé prostředí, ale v případě úsporného režimu se umí mobil přepnout do tmavého vzhledu. Následně všechny aplikace nastaveny na automatický výběr dle systému změní svůj vzhled. Také Youtube se může hned přepnout do tmavého vzhledu dle Androidu i bez zásahu uživatele. Novinka byla zpozorována u aplikace Youtube ve verzi 14.40.52 (APK ke stažení).

Aktualizováno 5. 9. 2018

Před měsícem někteří uživatelé androidích zařízení zaznamenali, že mají k dispozici tmavý vzhled aplikace Youtube. V tuto chvíli můžeme potvrdit, že se zřejmě rozrůstá procento zapojených uživatelů. Na jednom z redakčních zařízení se nám objevila zpráva, že můžeme vyzkoušet tmavý režim. Ačkoliv se aplikace okamžitě nepřepnula do tmavého vzhledu, tak jsme získali možnost manuálního přepnutí přímo v nastavení (záložka obecné). Můžete tedy vyzkoušet, jestli máte novinku i vy.

Aktualizováno 28. 7.

Dlouho se mluví o tmavém režimu aplikace Youtube. První se dočkali majitelé iPhonů. Nyní se zdá, že Youtube začal s hromadným šířením tmavého režimu své aplikace pro smartphony s Androidem, aspoň soudě na ohlasech ze zahraničí. Bohužel jsme na redakčních zařízeních ještě nezaznamenali tuto novinku. Pravděpodobně netřeba vyhlížet aktualizaci v Obchodě Play. Ke spuštění dochází zřejmě ze strany serverů Youtube. Jestli máte tuto novinku k dispozici na svém zařízení, dejte nám vědět do komentářů.

logo-app YouTube Google Inc. Zdarma ANDROID

Aktualizováno 13. 3.

V minulém roce se objevilo několik indícií, že se mobilní aplikace Youtube dočká tmavého režimu. Následně se podařila odhalit informace, že se tato novinka chystá i pro iOS. Dnes jsme se dočkali oficiálního představení.

Odkaz na animaci

První se mohou těšit majitelé iOS zařízení, jelikož jako první dostanou tmavý režim („Dark Mode“). Kdokoliv si bude moci tuto novinku zapnout v nastavení aplikace. Google uvedl, že majitelé mobilů a tabletů s Androidem se dočkají později, ale nebylo upřesněno, kdy se tak stane.

logo-app YouTube: Watch, Listen, Stream Developer Zdarma iOS

Původní článek 16. 1.

Do smartphonů nedávno zamířila zcela nová aktualizace aplikace YouTube, a to s číselným označením 13.01. O tom jsme vás samozřejmě informovali. Oficiální aplikace pro operační systém Android se tak dočká nových funkcí, včetně takzvaného Dark Modu.

„Web AndroidPolice se ale podíval do zdrojového kódu, kde se mu podařilo zjistit několik novinek, které se připravují. Jedna z nich se týká postupné přípravy na tmavý režim aplikace. Ten je již dostupný u webové verze a brzy bychom se měli dočkat i u aplikace pro Android.“

Bylo tedy jen otázkou času, kdy se podobné aktualizace dočkají také iOS uživatelé. Společnost Apple, respektive její obchod s aplikacemi App Store, v pondělí 15. ledna zaznamenal novou aktualizaci v podobě YouTube 13.01. Podle posledních zpráv se Dark Modu na iOS dočkali i někteří „vyvolení“ uživatelé.

YouTube: Dark Mode jen pro „vyvolené“

S touto informací přišel uživatel sociální sítě Reddit, Dean Cobb. Ten na svém profilu napsal, že Dark Mode lze aktivovat v sekci Nastavení aplikace. Jak jsem již zmiňoval výše, prozatím touto funkcí disponuje hrstka uživatelů. Je tedy zřejmé, že YouTube pomalu a jistě připravuje tuto novinku.

Uživatelé po Dark Modu doslova touží, ovšem v rámci celého systému iOS. Každopádně i nasazení tmavého režimu v aplikacích je krokem kupředu. Nyní je otázka, na kterém operačním systému bude Dark Mod dříve.

Zdroje: 9to5google.com, macrumors.com, thenextweb.com, 9to5google.com, androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tím myslím zamčený telefon a vypnutý displej

Tak ten tmavý režim nic moc. Je spíše šedo černý. Mám nainstalovaný i Youtube red (black) a tam je černá skutečně černou a ještě přehrávaní na pozadí. Kdo by měl zájem písněte.

Essence of Life

6. 9. 2018, 6:40

Odpověď pro Michala Rychtera
Kámo stáhni si Floating Player a YouTube ne jen že ti přehraje vše na pozadí včetně Playlistu z tvého YT účtu, ale také vše kompletně bez jediné reklamy 😏🙂👌😜👍 doporučuji však starší verzi programu z AppDroidu. Pokud jsem pomohl více lidem, tak mi dejte vědět. Vyzkoušel jsem nespočet aplikací pro YouTube, ale Floating Player je absolutně bez diskuzí ta nejlepší 😉 Jestli by někdo rád další typy na různé druhy aplikací, tak mi napište na email Admin@X-x-X.cz Rád poradím vše ohledně Androidů.
Hezký zbytek dne 😉

Tomáš Frühauf

7. 9. 2018, 10:29

Tady si někdo napomenul vzít ráno prášky. ????

Tomáš Zelych

6. 9. 2018, 4:28

Mám ho… A nevypadá to špatně… Byť po letech bílé to je nezvyk…

Pavel Žurek

5. 9. 2018, 22:11

zatím stále nic…

Michal Rychtera

29. 7. 2018, 3:37

konečně, ještě aby dokázal přehrávat na pozadí…

Přemysl Vaculík

VIP 6. 9. 2018, 4:28

To nebude možné pro neplacenou verzi. Jestli dojde do ČR, to nevíme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat