Samsung v Indii postavil svoji největší továrnu na mobilní telefony

Samsung v Indii postavil svoji největší továrnu na mobilní telefony
2018-07-11T11:45:19+02:00
• 11. 7. 2018

Samsung dle svých slov postavil největší továrnu na mobilní telefony na světě. Stojí v indické Noidě, které je kousek od Nového Dillí. Samsung tak rozšířil již stávající továrnu a plánuje ročně vyrobit namísto původních 68 miliónů kusů ročně až 120 miliónů kusů ročně.

U otevření se sešel indický premiér a jihokorejský prezident

Samsung prohlásil, že se plánuje dělat celé spektrum telefonů, od tzv. entry-level telefonů s cenou kolem 2 500 Kč, ale i vlajkové lodě, jako je Galaxy S9 či připravovaný Note 9. Pro Samsung je Indie skvělým odbytištěm, jen loni se zde prodalo na 124 miliónů kusů smartphonů různých značek. Samsung byl překonán v prodejích firmou Xiaomi, a tak se plánuje vrátit na první místo v počtu prodaných kusů díky nové masové výrobě.

Samsung Noida Factory

Indická vláda rozbíhá projekt s názvem Made in India, který má za cíl docílit většího prodeje lokálních výrobků. Tedy producenti mobilních telefonů, kteří mají své továrny nyní i v Indii, tak nebudou omezeni novým pravidlem, že importované telefony mají 20 % clo. K podobnému kroku se přidal i Apple, který zde produkuje iPhone SE a produkoval zde i 6S.

U slavnostního otevření již třetí továrny v této oblasti se sešel jihokorejský prezident Mun Če-in a indický premiér Naréndra Módí. Módí ubezpečil jihokorejského prezidenta Če-ina, že od Indie mají plnou podporu v takových aktivitách. Také budou i nadále hledat společné cesty k tomu, aby se Indie stala exportním centrem telefonů do celého světa.

 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat