Samsung Galaxy Tab A2 XL nabídne funkci z Galaxy S9

Samsung Galaxy Tab A2 XL nabídne funkci z Galaxy S9
2018-07-19T15:44:28+02:00
• 19. 7. 2018

Delší dobu se zdá, že tablety s operačním systémem Android jsou již dávno za zenitem. Dokazují to statistiky dodavatelů, které jsou opravdu bídné. O kousek lépe na tom je Apple se svým iPadem, ovšem ne o moc. Dalo by se říci, že tablety už jen přežívají a nic nového nenabízí, navíc jej nahradily smartphony s větší úhlopříčkou displeje a dotykové notebooky. Ačkoliv se tu najde pár statečných společností, které chtějí vrátit slávu tabletům, často ale neuspějí.

Nyní se však do hry vrací jihokorejský výrobce Samsung, který by určitého úspěchu dosáhnout mohl. Samsung totiž ohlásil, že letos představí novou generaci Galaxy Tab. 

Opravdu dlouhou dobu jsme si přáli, aby se Samsung do této kategorie opět zapojil. Kdyby totiž na trhu zůstal jen iPad, byla by to nuda. Naše přání bylo zřejmě vyslyšeno, neboť se nyní na internetu objevily snímky nového Galaxy Tab A2 XL – nástupce Galaxy Tab A 10.6 (2016).

Samsung Galaxy Tab A2 XL s podporou Bixby

Model Galaxy Tab A 10.6 (2016) cílil hlavně na méně náročné uživatele. Stejnou strategii očekáváme i u modelu Galaxy Tab A2 XL. Na internetu se totiž objevil firmware, jenž jeden z XDA vývojářů dokázal rozklíčovat. Z firmwaru bylo zjištěno, že nový tablet bude pohánět procesor od společnosti Qualcomm, přesněji Snapdragon 450 SoC.

Samsung Galaxy Tab A 10.6 (2016)

Nová generace Galaxy Tab A2 XL by také s největší pravděpodobností měla nabídnout zadní 5megapixelový fotoaparát. Dle informací se mimo jiné dočkáme nejnovější verze operačního systému Android 8.1. Velký otazník nyní visí jen nad úhlopříčkou samotného displeje. Samsung u nového tabletu zřejmě použije pouze technologii LCD, a to při úhlopříčce 10,5 či 10,1 palců. Naopak velkým lákadlem bude tlačítko pro aktivaci Bixby.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat