MediaTek Helio A22 – nová konkurence pro sérii Snapdragon 400

MediaTek Helio A22 – nová konkurence pro sérii Snapdragon 400
2018-07-19T17:00:51+02:00
• 19. 7. 2018

Společnost MediaTek známá spíše cenově dostupnými komponenty oficiálně představila novou řadu čipových sad, která by měla výrazně zlepšit zařízení v segmentu střední třídy. Po procesorech s označením P nebo X přichází série A a s ní také první novinka v podobě čipu Helio A22. Čínský producent chce začít konkurovat zástupcům v řadě Snapdragon 400 od Qualcommu, což dokazuje jejich srovnání s tzv. „přímými alternativami“.

Uspokojující pro běžné uživatele

První procesor Helio A22 nese čtyři jádra Cortex-A53 běžící pod taktovací frekvencí 2 GHz a jsou založená na 12nm výrobním FinFET procesu od TSMC. Grafickou stránku zaštiťuje čip PowerVR GE8320 od firmy Imagination Technologies. U operační paměti můžeme očekávat LPDDR3 nebo LPDDR4, a to konkrétně předznamenává kapacitu do výše maximálně 6 GB. Nechybí ani podpora dvou snímačů fotoaparátu (13 + 8 MPx) v zadních partiích.

Čipovou sadu Helio A22 lze přímo porovnat se Snapdragonem 429, který dokonce má o 0,05 GHz menší taktovací frekvenci. Naopak kupříkladu zpracování grafických operací je až o 72 % rychlejší. V každém případě nový procesor od MediaTeku debutoval už v polovině června u modelu Xiaomi Redmi 6A, takže další zařízení od ostatních producentů budou následovat ve velmi brzké době.


Zdroj: mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat