Gorilla Glass 6 – nové sklo pro mobily představeno

Gorilla Glass 6 – nové sklo pro mobily představeno
2018-07-18T20:54:13+02:00
• 18. 7. 2018

Gorilla Glass 5 je speciální typ skla, u kterého je zvýšená odolnost například vůči poškrábání, ale disponuje i dalšími dobrými vlastnostmi. V tuto chvíli jej najdete u většiny top modelů, přičemž se používá i na zádech zařízení. Je to ale již dva roky, co společnost uvedla toto sklo. Nyní jsme se ale dočkali další generace nesoucí označení Gorilla Glass 6.

Gorilla Glass 6 je odolnější

Společnost Corning, která stojí za skly Gorilla Glass, se tentokrát zaměřila zejména na jeden parametr. Je jím odolnost vůči pádům. Ve své tiskové zprávě uvádí, že průměrnému uživateli spadne smartphone 4x za rok. Proto došlo k vyvinutí nového speciálního materiálu, který zvyšuje odolnost vůči následkům pádů. Bohužel se již nedozvídáme, o jaký materiál se jedná. Ani nebylo sděleno, jak se liší výrobní proces.

Samozřejmě se prováděly interní laboratorní testy skla Gorilla Glass 6, z kterých vyplynulo, že odolá bez větších problémů patnácti pádům z výšky 1 metru. V porovnání s předchozí generací si tak vede dvakrát lépe. V rámci tiskové konference společnost podotkla, že Gorilla Glass 6 je stejně odolné vůči poškrábání jako Gorilla Glass 5.

Z tiskové zprávy se v podstatě dozvídáme, že právě nové sklo bylo vyvinuto právě s ohledem na následky pádů. Nikde se nezmiňují další významné vlastnosti. Nyní je tedy otázkou, jestli nám nebylo něco zatajeno. Budeme si tedy muset počkat na srovnání odolností Gorilla Glass 6 a Gorilla Glass 5.

V tuto chvíli není na trhu ani jedno zařízení s Gorilla Glass 6, ale možná se to změní s příchodem nějakého top modelu. Je docela možné, že prvním takovým smartphonem bude Galaxy Note 9, případně Galaxy S10, LG V40 nebo zcela jiný top model. Následně lze očekávat, že v průběhu příštího roku se začnou objevovat mobily vyšší střední třídy se sklem Gorilla Glass 6. Za dva roky se bude jednat o běžnou součást vyšší třídy.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat