Huawei chce jako první představit skládací telefon, a to za každou cenu

Huawei chce jako první představit skládací telefon, a to za každou cenu
2018-07-28T10:29:04+02:00
• 28. 7. 2018
1

Zhruba dva roky se internetem šíří informace o tom, že se velké společnosti začínají věnovat skládacím telefonům. Jen pár dnů zpět si například svůj koncept patentovalo LG. S finální podobou přišlo již několik výrobců, ale nikdo se neodhodlal na komerční prodej. Je to pravděpodobně z toho důvodu, že technologie nebyly doposud ještě 100% připraveny.

Samsung a Huawei ale plánují již v blízké době své vlastní skládací smartphony. Pokud vše půjde podle plánů a technologie budou 100% připraveny, Huawei svůj model představí začátkem roku 2019. Jihokorejská společnost pak o něco později.

Huawei jedničkou za každou cenu

Skutečně dlouhou dobu se spekuluje o příchodu smartphonů, které budou skládací a nabídnou možnost zvětšení úhlopříčky displeje, samozřejmě v případě potřeby. V minulosti jsme se již s podobným typem telefonu setkali, jednalo se o mobil se dvěma displeji, které se mohou složit do podoby malého tabletu. S příchodem flexibilních displejů se očekávalo, že se brzy objeví lepší zařízení s ohebnými displeji, ale zatím se tak nestalo. Problém je hlavně v únavě materiálu a tak podobně. 

Na flexibilní displeje a celkově ohebná zařízení čekáme zhruba dva roky. Před dvěma lety se o první takový druh telefonu pokusila jihokorejská společnost Samusng. Od té doby se však svými koncepty příliš moc nechlubila. 

Že by ale nyní byly ledy konečně prolomeny? Společnost Huawei se údajně stane prvním výrobcem, který na trh uvede skládací telefon. Huawei by dokonce mělo předběhnout i konkurenční Samsung. Má to však malý háček. Huawei je připraveno jít do boje proti Samsungu, ať to stojí, co to stojí. To by ale v praxi nemuselo udělat žádnou dobrotu.

Huawei údajně chce být na trhu vůbec prvním výrobcem s tímto telefonem, a to za každou cenu. Bohužel si neuvědomuje, že jeho technologie není a ani nemusí být 100% připravena. Výrobce je navíc ochoten uvést na trh produkt, který nebude dotažený do konce.

Nicméně, Huawei údajně použije skládací OLED panely od čínského výrobce BOE Technology Group. Tato společnost není žádné ořezávátko, ba naopak. Již delší dobu dodává displeje do MacBooků a iPadů. Huawei se bude snažit skládací telefon představit již začátkem roku. Doufejme tedy, že produkt bude připraven a nebude nikomu přidělávat potíže. 

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

avenged avenged

28. 7. 2018, 15:26

Přečtěte si to po sobě, děkuji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat