Google nyní zakázal aplikace pro těžbu kryptoměn na Google play

Google nyní zakázal aplikace pro těžbu kryptoměn na Google play
2018-07-28T15:59:38+02:00
• 28. 7. 2018

Minulý měsíc se Apple rozhodl přikročit k zákazu aplikací na App Store, které byly používány pro těžbu kryptoměn. Jeho aktualizovaná pravidla zakazují aplikacím jakékoliv matematické operace, které by vedly k získání kryptoměn na zařízení. Tentokrát přišla řada na Googlu, a ten samozřejmě nezůstal pozadu. Nová pravidla pro aplikace v Play Store nyní doplňuje další pravidlo, které se zaměřuje na těžební aplikace.

Konec těžby na mobilech?

K seznamu aplikací, které budou mazány kvůli svému obsahu nebo funkcionalitě, se přidá další kategorie. Už je pro Google samozřejmostí mazat aplikace obsahující závadný obsah jako například dětskou pornografii, projevy násilí, podvodné aplikace, které okrádají uživatele či jinými způsoby získávají osobní údaje, a podobně. Teď ale přišly na řadu aplikace, které umožňují uživatelům těžit kryptoměnu na svém mobilním zařízení. Nejedná se ale tedy o úplný zákaz kryptoměn a všech aplikací, které se kryptoměnám věnují.

Například aplikace, které umožňují ovládání zařízení pro těžbu kryptoměn, se tomuto zákazu už z principu vyhnou. To samé platí u aplikací, které slouží jako virtuální peněženky pro kryptoměnu. To ale neznamená, že vývojáři můžou schovávat těžební funkce do na první pohled „nevinných“ aplikací.

Z toho vyplývá, že pokud se nějaký vývojář pokusí se souhlasem nebo bez souhlasu uživatele využívat zařízení pro těžbu kryptoměn, budou následovat postihy.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat