Facebook koupil Bloomsbury AI

Facebook koupil Bloomsbury AI
2019-04-16T18:02:22+02:00
• 9. 7. 2018

Umělá inteligence je oblast, na kterou se v současnosti zaměřuje velké množství společností. A největší technologické společnosti rozhodně nejsou výjimkou. Delší dobu se již do tohoto odvětví aktivně zapojuje i americký Facebook. Ten navíc v posledních dnech oznámil, že se dohodl na odkupu společnosti Bloomsbury AI.

Facebook vydal oficiální prohlášení skrze svou sociální síť. V tomto prohlášení stojí, že si od této spolupráce slibuje ještě větší zaměření na výzkum v oblasti zpracování přirozeného jazyka. Sama společnost Bloomsbury AI se velmi dobře orientuje právě v oblasti porozumění a zpracování nestrukturovaných dokumentů.

Po oficiálním oznámení se na světlo světla dostaly ale i další spekulace. Facebook se v posledních měsících výrazně ohradil proti dezinformačním webům a příspěvkům. Společnost se chce velmi aktivně zapojit do boje proti falešným zprávám.

Akvizice Bloomsbury AI tomu zcela jistě může pomoci. Sám zakladatel Bloomsbury AI, Sebastian Riedel, nicméně založil společnost, která se na boj proti falešným zprávám přímo specializuje. Můžeme se tak pouze domnívat, jak a jestli vůbec budou společnosti spolupracovat.

Finanční podmínky obchodu zatím zveřejněny nebyly. Spekuluje se nicméně o tom, že Facebook zaplatí za Blomsbury AI částku v rozmezí mezi 23 až 30 miliony dolary.

Zdroje: facebook.com, techcrunch.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat