Mozilla Stumbler zmizel z Play Store

Mozilla Stumbler zmizel z Play Store
2018-07-09T12:15:13+02:00
• 9. 7. 2018

Open-source aplikace Mozilla Stumbler byla poprvé vypuštěna na Google Play v listopadu 2014. Měla sloužit na sbírání GPS dat o Wi-Fi sítích a telefonních vysílačích pomocí smartphonu uživatelů. Bohužel v posledních dnech výrazně poklesla aktivita uživatelů a ani vývojáři se aplikaci příliš nevěnovali. Teď to ovšem vypadá, že aplikace byla úplně stáhnuta z Play Store.

Stumbler končí, nahradí ho Firefox

Pokud je aplikace opravdu stažena nadobro, nebylo by to nic překvapivého. I uživatelé si všimli stagnace vývoje. Co víc, na vývojářském fóru v diskuzi mozilla.dev.geolocation se vyjádřil jeden z vývojářů o užitečnosti aplikace. Podle jejich statistik jsou informace, které poskytuje přímo aplikace Firefox pro Android, dalece převyšují užitečností a množstvím nasbíraných dat právě aplikaci Stumbler. Proto se ji také rozhodli pomalu osekávat, a teď byla stažena ze Store úplně.

Pravděpodobně už se Mozilla rozhodla, že Stumbler pro ně není takovým přínosem, a rozhodli se aplikaci úplně stáhnout. Nyní tedy budou vývojáři s největší pravděpodobností spoléhat primárně na přísun GPS dat z Firefoxu. Tato data pak použijí ve všech svých lokačních službách.

Oficiální stránky Stumbler aplikace sice stále fungují, nicméně odkaz na aplikaci již nefunguje. Jsou však ještě stále dostupné některé starší verze aplikace. Verze 1.8.5, vydaná v květnu 2016, je dostupná na APKMirror. Verze 1.8.6 je dostupná na F-Droid. Zatím vypadají obě verze aplikace po stažení funkčně.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat