Jablíčkářův koutek: je iPhone X opravdu takový šunt?

Jablíčkářův koutek: je iPhone X opravdu takový šunt?
2018-08-05T18:41:26+02:00
• 9. 7. 2018
15

Vytvořili jsme zcela novou rubriku pod názvem Jablíčkářův koutek. V této rubrice se budeme věnovat pouze Apple produktům – od softwaru až po hardware. Rádi bychom se s vámi podělili o náš názor, respektive o názor jednoho z našich redaktorů, který Apple používá denně a má na určité věci lehce odlišný názor.

Jablíčkáři, tedy tzv. iOvce, mají často problém připustit si některé chyby, které Apple napáchá. A je to vcelku logické, někdy podobný pocit mám i já. Přeci neutrácíme takové peníze, abychom pak říkali, že je to takové a makové. Jablíčkář si vždy rád prosadí to své. Ale na tom není nic špatného, dělá to takřka každý. Uživatelé jiných platforem zase prosazují své názory, a tak je to v pořádku.

Ovšem rád bych se s vámi podělil o své názory a zkušenosti, které se často liší od těch ostatních. Nyní bych se velmi rád rozepsal o aktuální vlajkové lodi iPhone X. Je to opravdu takový nepovedený šunt, jak si veřejnost myslí?

Je iPhone X opravdu takový šunt?

Velmi rád bych se nyní vyjádřil k vlajkové lodi iPhone X, který je do určitého bodu revoluční. Ovšem stále se nás lidé ptají, zda se skutečně jedná o takový propadák, jak si široká veřejnost myslí. Tento názor si lidé vytvořili hlavně na základě „špatných“ prodejů. Ok, pojďme si to tedy trochu více rozebrat.

Společnost Apple zhruba před týdnem zveřejnila své finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2018. To bylo přesně to, co velká média chtěla. Zveřejnit prodejní čísla a prohlašovat, jak je Apple v koncích a pomalu se potápí. Samozřejmě hlavně proto, aby se zvedla návštěvnost, což je logické a nemáme to nikomu za zlé. Taktéž jsme o tom informovali, nikoliv trochu z jiného úhlu pohledu. iPhone X se prodává a dost dobře, ví o tom veřejnost, ví o tom i samotný Apple.

Problém je, že analytici očekávali určitou revoluci, která se dostavila v podobě nového designu. Nejedná se samozřejmě o kdovíjak velkou novinku, pokud bych se na celou situaci díval z hlediska Android uživatele. Z naší strany, tedy ze strany jablíčkářů, se jedná o opravdu velký krok dopředu.

Apple nám totiž ukázal jasný směr, kterého se bude chtít držet. Razantní změnou je hlavně ovládání operačního systému. Dříve se iOS ovládalo určitými gesty a domovským tlačítkem. Nyní Apple hardwarové tlačítko odstranil a vše se ovládá opravdu jednoduchými gesty. Skvělé, krok vpřed. Zpět ale k číslům a tématu.

iPhone X: Apple bude v pohodě

Co je z prodejních čísel zřejmé. Apple celkově vydělal přes 61 miliard amerických dolarů. Prodal 9,11 milionů kusů iPadů, 4,7 milionů kusů iMaců a v neposlední řadě 52,2 milionů kusů iPhonů. Opravdu si myslím, že budou více než v pohodě. Tim Cook navíc prohlásil, že iPhone je úspěšný a s prodeji je spokojený. Média ale vše obrátila o 180 stupňů a veřejnost informovala o tom, že iPhone X se neprodává. To je problém, který se snažím v tomto článku rozlousknout. 

Ano, přiznávám. iPhone X rozhodně není hotový telefon, ovšem ukazuje nám budoucnost. Dle mého názoru nám Apple dává najevo „zůstaňte s námi, máme pořád co nabídnout“. Jablečná společnost se nyní bude snažit svůj smartphone zdokonalovat. Upřímně si troufám říci, že se velkých změn nedočkáme. iPhone během příštího roku bude nabízet buď USB-C, anebo žádný konektor.

iPhone bez konektoru by dával velký smysl, důkazem toho je bezdrátová nabíječka AirPower – jasně, není v prodeji, já vím. Ale brzy doufejme bude. Již v minulosti Apple několikrát prohlásil, že jeho budoucnost je bezdrátová. Suma sumárum je iPhone X opravdu dobrý telefon, možná jeden z nejlepších z celé své historie.

Otázkou je, opravdu za takové peníze stojí? Jak vnímáte iPhone X vy? Napište nám do komentářů!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Knap – souhlas s výjimkou, že mi je Apple ukradený, je pro mě synonymem OBROVSKÝCH rámečků dole a nahoře a hlavně pro mě nepochopitelných cen. iOvce prostě koupí cokoli, co má logo nakousnutého jabka. Ano, i Apple a iPhone mají své plusy a jako každá věc i mínusy, ale já zatím nepřišel na to, proč dávat tolik peněz za něco, co nemá SPen!!! Takže je zřejmé, že stejně jako Martin Knap, mám Note 8 a už se těším na Note 9.

Martin Knap

10. 7. 2018, 14:35

Nemám rád Apple, prostě nemám. X je konečně (aspoň pro mě) první sympatickej mobil bez těch odpornych mega rámů, ale viděl bych ho (tomu, co nabízí) tak maximálně do 20ti t Kč. Sám mám Galaxy NOTE 8 a myslím, že díky všemu, co nabízí (dokonalej foťák, velkou hardwarovou výbavu, design a hlavně s Pen!) byla cena adekvátní. Uvidíme, jak se Apple pochlapi a bude předvádět hezky a opravdu chytrý telefony….

Zdeněk Koutský

VIP 11. 7. 2018, 10:58

Je třeba si uvědomit, že Apple nikdy nenabízel TOP hardwarové specifikace. Vždy nabízel něco jiného – bezpečnost, stabilitu, dlouhodobou softwarovou podporu a tak dále :-)

Ladislav Tuma

10. 7. 2018, 14:29

Mám iPhone X a po měsíci mě zničeno nic prasklo sklicko zadního fotoaparátu za opravu chtějí 18 000 Kč tak nevim to je vazne dost prehnane

Zdeněk Koutský

VIP 11. 7. 2018, 10:57

To je dost blbé….stalo se vám to vaší neohleduplností? Pokud ne, reklamujte zboží

Ladislav Tuma

11. 7. 2018, 12:15

Telefon mě nespadl a je pořad noseny v UAG krytu

Jozef Vondrák

9. 7. 2018, 18:10

Líbí se mi, že iPhone X je skvělý, funguje jak má a nemá ho každý. Většnou je to v klidu a celkem všichni uznávají moji nadřazenost. Ovšem občas někdo začne mít potřebu kasat se svoji plečkou, ale ten naštěstí nikoho nezajímá. Těším se na nový iPhone – nejdražší verzi. Tenhle prodám a nový koupím. Rozdíl bude pár tisíc, jenže to skoro nikdo neví. A já a zas budu dál celý rok machrovat :-D

To co jsi napsal jsi myslel vážně, nebo jsem jen nepochopil vtipnou nadsázku? Pokud to první, tak Tě fakt upřímně lituji.

Josef Šubert

9. 7. 2018, 23:51

No vzdyt jo:)) to voni nechapou:)))))) J taky tak jestli dostanu 20cku za xko tak to je zlomecek doplatek

David Stoja

9. 7. 2018, 17:38

Není to špatný telefon, ale myslím si, že se dá sehnat stejně dobrý nebo lepší telefon za mnohem méně peněz. Navíc mi tam nesedí ten výřez. Když už se apple konečně zbavil home buttonu, tak tam dal tohle :D. Takže nakonec bych si stejně koupil něco od samsungu :D

Zdeněk Koutský

VIP 11. 7. 2018, 10:56

Zde hlavně platíte za to, že iPhone X oslavil 10. výročí tohoto telefonu. Jedná se navíc o jakousi limitovanou edici, proto Apple letos ukončí výrobu iPhonu X. :-)

Jiří Chrtek

9. 7. 2018, 16:04

Na prdel jsem si z něho nesedl, ale líbí se mi. Kdybych měl plat průměrného američana, koupil bych si ho. Líbí se mi, že se zvětšil displej, ale tělo zůstalo velikostí podobné iPhonu 6/7/8. Líbí se mi i odstranění tlačítka, jsem asi divnej, ale byl bych rád i za budoucí odstranění bočních tlačítek (a nahrazení nějakými tlakovými senzory) :-D Nelíbí se mi výřez v displeji, raději bych těch několik pixelů oželel a udělal černý pruh od kraje ke kraji :-)

Zdeněk Koutský

VIP 9. 7. 2018, 16:11

Skvělý názor, to se s radostí čte. Děkujeme! :-)

Co se černého pruhu týká, též bych jej uvítal. Uvidíme, čeho se v budoucnu dočkáme ;)

S tím se dá souhlasit, ale kdybych měl já plat průměrného američana, nekoupil bych si ho, protože bych ho nevyužil. Pro mé potřeby (navigace, whatsapp, kalendář, maily, web, banka, keep, foťák atd.) stačí naprosto v pohodě telefon za pouhý zlomek ceny, který za dva roky vyměním a hlavně nebudu trnout hrůzou z představy, že mi spadne na zem….

Zdeněk Koutský

VIP 11. 7. 2018, 10:55

S tím se dá taktéž souhlasit. Já osobně iPhone používám hlavně kvůli zaměstnání, protože práci, kterou já vykonávám, zvládá iPhone nejlépe. To samé s MacBookem. Nejsem zrovna ten typ člověka, co by říkal, že Apple je nejlepší a ostatní nic, v tomhle jsem dost objektivní. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat