Blíží se konec „clickbait“ náhledových obrázků na Youtube?

Blíží se konec „clickbait“ náhledových obrázků na Youtube?
2018-07-02T10:29:52+02:00
• 2. 7. 2018
1

Youtube je místem, kde najdete zábavu, hudbu ale i poučná videa, případně i reportáže. Tvůrci se snaží co nejvíce nalákat případné diváky a mnohdy k tomu používají ne příliš vhodné nadpisy nebo úvodní obrázky. Asi jste se s tímto fenoménem setkali, ostatně má i svůj název – clickbait (lákání na kliknutí). Některé náhledové obrázky jsou až příliš zavádějící a v podstatě video neobsahuje to, na co láká náhled. Zřejmě z tohoto důvodu Youtube testuje novinku.

Youtube sám vytvoří náhledový obrázek

Pokud jste už někdy nahrávali video na Youtube, asi jste si všimli, že vám byly nabídnuty automatické náhledové obrázky. Samozřejmě se zde nachází i možnost vložení vlastního. Youtube si ale pohrává s automaticky generovanými obrázky, které jednoduše nahrazují i vložené samotným tvůrcem.

V tuto chvíli se jedná jen o test, který se ukazuje jen 0,3 % uživatelů. Je tak velmi malá pravděpodobnost, že se mezi takovými nacházíte. Youtube chce zdokonalit tento nástroj, proto potřebuje získat data a 0,3% vzorek je asi dostatečný. Bohužel nikoho neinformoval přímo, zejména tvůrce obsahu. Sice jsou k dispozici vysvětlující videa, ale kdo by je hledal. Díky tomu se zvedla vlna odporu a někteří youtubeři si stěžují, že nebyli ani informováni.

Na druhou stranu se jedná do jisté míry o dobrý test, díky kterému může divák přímo vidět, co video obsahuje. Ostatně se podívejte na vaše oblíbené Youtube kanály a porovnejte, jestli náhledový obrázek odpovídá obsahu. Někdy se jedná až o diametrální rozdíly.

Budeme si muset počkat na výsledky testování. Jestli Youtube zavede tuto novinku plošně, asi se zvedne vlna odporu. Nebo by mohl nabídnout třeba i divákům, aby se zobrazovaly jen skutečné náhledové obrázky. Brali byste tuto novinku? Nebo jste spokojeni s výtvory youtuberů?

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

alois navratil

3. 7. 2018, 13:51

no tak to by mel „howtobasic“ utrum ????????????????????????????????????????????????????????????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat