Apple prý letos ukončí prodej letošního iPhonu X a také iPhone SE

Apple prý letos ukončí prodej letošního iPhonu X a také iPhone SE
2018-07-11T06:30:53+02:00
• 11. 7. 2018

Letos na podzim se prý dočkáme představení celkem tří iPhonů o různé velikosti a ceně. O tom jsme vás již několikrát v minulosti informovali a nejedná se o žádnou novinku. Novinkou však je informace, že Apple chce těmto třem modelům připravit dostatečný prostor ve své nabídce. Analytici tak nyní odhadují ukončení výroby nejen iPhonu X ale také iPhonu SE.

Ukončení výroby současného modelu iPhone X vcelku dává smysl pro Apple. Místo jeho zlevnění, jak se obvykle po představení nástupce daného modelu děje, dojde zcela k vyřazení z nabídky. Tím si Apple udělá prostor pro nový levnější iPhone s 6,1palcovým LCD displejem pod označením iPhone 9. Navíc iPhone X bude letos nahrazen jeho nástupcem o stejné velikosti a pravděpodobně i stejném designu. Krom něho přibude do nabídky také větší iPhone X Plus. Tyto modely budou prý označeny jako iPhone 11 a iPhone 11 Plus.

Mimo toho má dojít k ukončení výroby iPhone SE bez jeho náhrady. Z hlediska Applu by to byl vcelku odvážný krok, jedná se o populární model. Na druhou stranu tím může společnost zvýšit atraktivitu a prodeje nových modelů, především levnějšího LCD modelu iPhone 9 s výřezem. Jeho cena ale bude asi dvojnásobná oproti iPhonu SE. Přitom ještě nedávno se spekulovalo o představení nástupce onoho čtyřpalcového iPhonu. Apple prý dokonce několik prototypů vyrobil. Do výroby se ale minimálně letos žádný dostat nemá.

V letošní podzimní nabídce má po představení iPhonu 11, 11 Plus a 9 zůstat iPhone 8 a jako nejlevnější model pak iPhone 7. Jestli tomu takto nakonec opravdu bude se dozvíme na podzim. Vyřazení iPhonu SE z roku 2016 mi ale příliš pravděpodobné nepřijde, jelikož třeba iPad mini 4 z roku 2015 se stále prodává.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat