Garmin představil chytré hodinky fēnix 5 Plus za téměř 25 000 Kč

Garmin představil chytré hodinky fēnix 5 Plus za téměř 25 000 Kč
2018-06-18T19:06:42+02:00
• 18. 6. 2018
2

Společnost Garmin představila novou řadu fēnix 5 Plus, tedy další generaci GPS hodinek s vestavěnými rotujícími topografickými mapami, ukládáním hudebních seznamů, Garmin Pay a Pulse Oximeter 1, což je funkce, díky které hodinky dokáží zjistit aklimatizaci nadmořské výšky. 

Garmin a nová řada fēnix 5 Plus

Stejně jako ostatní produkty v podobě fēnix 5, jsou i fēnix 5 Plus určeny hlavně pro sportovce a dobrodruhy. Na první pohled robustní, zato prémiové hodinky s rozměry od 42 do 51 mm disponují velmi jasným, čitelným displejem, což oceníte ve chvíli, kdy se budete nacházet na přímém slunečním světle. 

Fēnix 5 Plus je vybaven 1,2palcovým displejem, který je téměř o 20 % větší než, který najdeme u modelu fēnix 5S. V praxi to znamená, že uživatel nebude muset vybírat větší a robustnější hodinky, ale může zvolit menší model pro menší zápěstí. 

Fēnix 5 Plus je navíc prvním produktem společnosti Garmin, který nabízí pulzní oxymetr na zápěstí. Tento modul je určen pro počítání vyšší nadmořské výšky. Pokud se majitel hodinek nachází v nepříznivé výšce, bude na to upozorněn. Fēnix 5 Plus jej navíc pomůže s aklimatizací. 

Veškeré hodinky řady Plus budou také disponovat vestavěnými mapami, které budou sloužit pro okamžitou navigaci a sledování polohy. Běžec se navíc bude cítit mnohem pohodlněji, neboť bude vědět, že jde například dolů po cestě či stezce, kterou předtím objevil někdo jiný. 

Garmin hodinky nabídnou skvělé funkce a vysokou cenu

Modely Fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus a fēnix 5X Plus umožní taktéž ukládat hudbu přímo do zařízení, přesněji až 500 skladeb offline bez nutnosti telefonu. Ve všech modelech Plus bude k dispozici Garmin Pay, tedy bezkontaktní platební řešení přímo od společnosti Garmin. Profesionální výcvikové programy jsou zde samozřejmostí. 

Model fēnix 5 Plus je vybaven certifikací IP67, která zaručuje vodotěsnost až do hloubky 100 metrů. Fēnix 5S Plus vydrží na jedno nabití 4 hodiny, a to při zapnutém GPS modulu. Pokud jej vypnete, dosáhnete až na 7 denní výdrž. Co se fēnix 5 Plus týká, při zapnutém GPS modulu dosáhnete na 8 hodinovou výdrž, při hudebním režimu až 10 denní. Fēnix 5X Plus pak vydrží 13 hodin s GPS a 20 dní v režimu hudba. 

Veškeré modely budou k dispozici až ve druhém čtvrtletí roku 2018. Ceny se budou pohybovat od 699,99 do 1 149,99 amerických dolarů (15 399 – 25 299 Kč bez DPH).

Zdroj: newsroom.garmin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ivan Šuhajda

19. 6. 2018, 10:01

fenix 3 vydrzi s gps 50 hodin a jako hodinky 4 tydny. to mate preklep nebo je to krok zpet od garminu?

Erik Bezeréti

18. 6. 2018, 20:04

Dokud nebudou mít hodinky výdrž na jedno nabití alespoň měsíc, nemá cenu je kupovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat