Face ID oficiálně poraženo. Vivo představilo desetkrát přesnější a bezpečnější technologii

Face ID oficiálně poraženo. Vivo představilo desetkrát přesnější a bezpečnější technologii
2018-06-29T06:37:50+02:00
• 28. 6. 2018
3

Čínský výrobce chytrých telefonů Vivo nedávno oznámil zcela novou technologii, na které pracoval několik měsíců. Jedná se o technologii snímání obrazu ve 3D, která dokáže snímat obličej mnohem rychleji a kvalitněji než Apple u svého Face ID. 

Je to dáno hlavně tím, že 3D technologie od Vivo mapuje tvář uživatele s více než 300 000 body, což je přesně desetkrát více, než s kolika pracuje iPhone X, respektive Face ID. To také znamená, že 3D snímání od této společnosti je až desetkrát přesnější. Vivo technologie je samozřejmě taktéž umístěna na přední straně telefonu, přesněji v horní části displeje, a to ihned vedle klasického selfie fotoaparátu.

Technologie funguje na principu vyslání světelného paprsku a následném spočítání doby, za kterou se vrátí zpět k telefonu. Vivo se navíc pochlubilo, že jeho 3D modul dokáže snímat obličej až do vzdálenosti tří metrů od zařízení. 

Vivo hledí do budoucna a chce měnit technologie

Společnost Vivo si od své technologie slibuje skvělou budoucnost nejen pro její produkty. Modul by mohl být budoucností hlavně v segmentu rozpoznávání pohybů, obličejů, různých gest, rozšířenou realitu a tak dále. Tak či onak se této, relativně malé společnosti podařilo něco, co do jisté míry změní budoucnost, tedy pokud se technologie na trhu uchytí.

Vivo se pochlubilo také s informací, že jeho technologie pro 3D snímání obličeje je nejen rychlejší, ale také mnohem bezpečnější než řešení od Applu.

Každopádně, podle anonymních dodavatelů se společnost Apple chystá zlepšit svůj algoritmus pro Face ID, který bude nasazen u nových iPhonů, kterých se dočkáme začátkem září tohoto roku. Nový algoritmus bude mít za úkol urychlit proces odemknutí a celkově zvýší svou spolehlivost až o 300 %. Bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak si inovované FaceID povede ve srovnání s technologií Viva.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ano, „výrobce… oznámila, …pracovala“

Je to sice hezké ale k Čemu to když si to nechá jen pro čínský trh.

Přemysl Vaculík

VIP 28. 6. 2018, 20:13

Tak Vivo možná ano, ale sdílí technologie s Oppo a OnePlus. Všechny totiž spadají pod jednu společnost.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat