Chrome 67 přináší nejen volitelnou designovou změnu

Chrome 67 přináší nejen volitelnou designovou změnu
2018-06-04T10:19:00+02:00
• 4. 6. 2018

V těchto dnech byste měli obdržet novou verzi Chromu, konkrétně nese číselné označení 67. I tentokrát došlo na několik novinek pod kapotou se zaměřením na bezpečnost. Například dochází k omezování nezabezpečených stránek. Tentokrát jsme se ale dočkali také jedné grafické změny.

Jiné přepínání tabů

V dubnu jsme vás informovali, že si Google pohrává se změnou orientace přepínání otevřených webových stránek. Nyní se tato novinka dostává do stabilní verze webového prohlížeče, ale je dostupná jen skrze experimenty.

V redakci tento styl testujeme od doby zveřejnění v rámci nestabilního Chromu a musíme konstatovat, že se jedná o pohodlnější přepínání tabů. Pokud si ji chcete také vyzkoušet, běžte do nastavení Flags a vyhledejte Tab Switcher (chrome://flags#enable-horizontal-tab-switcher).

Nová API

Další podstatné změny jsou spíše pro tvůrce webových stránek, kteří například budou moci využít Web Authentication API. Jedná se o nový standard pro dvoufázové přihlašování. Informovali jsme vás o této novince již v dubnu a s příchodem do stabilní verze Chromu se mohou objevit weby, které nabídnout trochu odlišný způsob přihlášení pomocí mobilního telefonu.

Do Chromu bylo přidáno API WebXR, které nahrazuje původní WebVR API, které bylo určeno jen pro virtuální realitu. WebXR API nabízí více možností, jelikož v sobě kombinuje rozšířenou i virtuální realitu. Nyní bude záležet jen na vývojářích, jak využijí toto API pro interaktivní weby, či rovnou hry. Kompletní přehled novinek najdete na oficiálních stránkách Googlu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat