Twitter a Google začínají spolupracovat

Twitter a Google začínají spolupracovat
2018-05-03T19:45:45+02:00
• 3. 5. 2018

Není to tak dávno, co se spekulovalo o možnosti, že by Google měl zájem o koupi sociální sítě Twitter. K ničemu takovému nedošlo a zřejmě ani nedojde, ale do jisté míry Google bude mít pod svými křídly malou část sítě Twitter. V tomto případě jde o využívání Google Cloud samotnou sociální sítí Twitter.

Twitter si pronajme Google Cloud

Jakákoliv služba na internetu postupem času potřebuje robustnější technologické zázemí. V mnoha případech to vede k vybudování vlastni infrastruktury, což stojí mnoho peněz nejen z pohledu pořizovacích nákladů. K tomu připočítejte postupnou expanzi a servis. V případě Twitteru se jedná o velké investice. Zřejmě z tohoto důvodu došlo k rozhodnutí, že Twitter bude využívat cloudovou službu od Googlu.

V tomto případě půjde o malou část dat, která jsou nyní uložena v datacentrech Twitteru. Pravděpodobně s vidinou snížení nákladů s ohledem na zvětšující se objem dat dojde k přesunu do Google Cloud. Twitter uvádí, že do Google Cloud přesune „cold data“, což je označení takových dat, na která se přistupuje s menší frekvencí. V oficiální zprávě se uvádí, že se jedná o objem 300 PB (300 000 TB). Součástí přesunu budou také výpočetní Hadoop clustery.

Může se zdát, že se jedná o velkou část infrastruktury, ale jak uvádí web TechCrunch, jedná se o zlomek zázemí Twitteru. Ten nadále bude provozovat svůj hardware. Zatím není jasné, jak dlouho bude trvat přesun pod Google Cloud. Rozhodně dojde k úspoře a zároveň se nabízí lepší škálovatelnost, když nemusí řešit vše ve svých datových centrech.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat