HomePod zaostává, absolutní špičkou na trhu je Google a Amazon

HomePod zaostává, absolutní špičkou na trhu je Google a Amazon
2018-05-19T07:57:58+02:00
• 19. 5. 2018

Společnost Apple čeká opravdu dlouhá a trnitá cesta, aby dohnal svou hlavní konkurenci Google a Amazon. Tyto dvě firmy v průběhu uplynulého roku zaznamenaly obrovský nárůst zásilek. Amazon se ve srovnání s prvním čtvrtletí roku 2017 polepšil o dva miliony prodaných kusů, zatímco Google o 2,1 milionů. 

Amazonův podíl na trhu meziročně klesl hlavně kvůli silnému prodeji chytrých reproduktorů od Googlu a nových hráčů na trhu, jako jsou Apple a Xiaomi. Ovšem i přesto je Amazon se svým reproduktorem absolutní špičkou na trhu, tedy alespoň co se prodejů týká. Celkově se v průběhu prvního čtvrtletí roku 2018 prodalo zhruba 9,2 milionů kusů chytrý reproduktorů. Apple je v současné době čtvrtým největším hráčem na trhu, ovšem jeho HomePod se prodává znatelně méně. 

HomePod zaostává, trhu vládne Google a Amazon

Společnost Google i Amazon jsou již delší dobu v oblasti chytrých reproduktorů absolutní špičkou. Může za to také nabídka reproduktorů, která se samozřejmě liší cenově. Google Home je prodáván za 129 dolarů, což je v přepočtu asi 2 580 Kč bez DPH, zatímco Amazon Echo stojí jen 99,99 dolarů, zhruba 1 999 Kč bez DPH. 

Jediný reproduktor společnosti Apple, HomePod, stojí neuvěřitelných 349 amerických dolarů. Za tuto cenu reproduktor nabízí nejlepší kvalitu zvuku, zato také nedostatek podpory pro hudební služby, jako je Spotify. Jen pro informaci, HomePodů se prodalo pouhých 600 000 kusů.

HomePod je však stále novou tváří a Apple jistě nějaký nový a levnější reproduktor představí. Levnější varianta by se mohla pohybovat v rozmezí od 150 do 200 amerických dolarů, tj. 3 000 – 4 000 Kč bez DPH.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat