Mapy.cz mají nové grafické rozhraní

Mapy.cz mají nové grafické rozhraní
2018-05-21T15:50:50+02:00
• 18. 5. 2018
12

Turistická aplikace Mapy.cz vstupuje do letní sezony s několika zásadními novinkami, které lidem usnadní jejich cestování. Kompletní proměnou prošly mobilní aplikace pro operační systémy Android a iOS (od 4.6.), které získaly novou podobu zobrazení s důrazem na samotnou mapu i možnost ovládání palcem jedné ruky.

Spoustu nových či vylepšených funkcí

Vylepšená funkce Moje mapy, dříve Batůžek, cestovatelům umožní přehledně si vytvářet a organizovat složky s důležitými informacemi zaznamenaných v průběhu cest v mobilní i webové aplikaci Mapy.cz napříč všemi platformami.

„Největší důraz je kladený na samotnou mapu, protože od našich uživatelů víme, že je to základní prvek aplikace, na který se mohou spolehnout, a proto je nyní roztažena přes celý displej a dostala podporu pro otáčení prsty. Pohráli jsme si i s měřítkem mapy, které jsme posunuli k intuitivnímu ovládání tím, že si na mapě sami cokoli změříte dvěma prsty položenými na displej,“ říká Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

Vylepšená je i funkce Výlet po okolí, díky které si od teď cestovatelé mohou kdekoli na světe naplánovat okruh kolem místa, kde se aktuálně nachází. Pomůže zejména v situacích, kdy lidé mají na výlet jen omezený čas a neví, kam se stihnou dopravit.

Mapy.cz

Funkce Stopař, kterou lidé využijí při sledování své výkonnosti, zlepšení orientace v terénu a zaznamenání samotného výletu, tak nově umí rozpoznat aktivity, které lidé dělají a umožňuje rovnou ukládat veškeré jejich záznamy a kategorizovat je podle druhu aktivity a času. „Zapracovali jsme zatím část změn jako například rozpoznání aktivity. Zároveň plánujeme další vylepšení, směřující k automatickému zastavování záznamu, když se uživatel nepohybuje, případně rozdělení záznamu, když si aplikaci třeba zapomenete vypnout po výletě pěšky a jedete pak autem. Ta budou přicházet během následujících měsíců, aby byla hotová do hlavní letní sezony,“ nastiňuje další vývoj Faifer.

Funkce Moje Mapy nahrazuje a zároveň rozšiřuje možnosti původního Batůžku

Novinka přináší řadu vychytávek pro mobil i počítač a nahrazuje funkci, kterou doposud lidé znali pod označením Batůžek. „Moje mapy sdružují všechen uživatelský obsah, který si mohou lidé v aplikaci nebo na webu vytvořit, případně zaznamenat. Jednoduše si teď vytvoří složky a rozřadí si pracovní a víkendové plány nebo aktivity. Vše budou mít pohromadě na jednom místě,“ vypočítává Martin Jeřábek, manažer služby Mapy.cz.

Díky složkám tak vznikla z původní sekce Navštívené v Batůžku složka Navštívené v Moje mapy. Další z vychytávek je jednoduché ovládání jedním prstem, které lidé ocení zejména při práci se složkami, jež mají v aplikaci uložené. Další funkce Moje mapy je učena všem nadšencům, jež s oblibou vytváří inspiraci pro ostatní tím, že své složky oblíbených míst nebo tras nasdílí jako ucelený příběh na sociálních sítích.

logo-app Mapy.cz Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID logo-app Mapy.cz Seznam.cz a.s. Zdarma iOS

Zdroj: blog.seznam.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Štěpa Krejčiřík

18. 5. 2018, 22:01

Kdy bude aktualizace dostupná? Nebo je to na straně serveru?

Erik Bezeréti

18. 5. 2018, 22:41

Je to aktualizace, pro beta testery byla aktualizace vydána spolu s uveřejněním změn ze strany Seznamu.

Attila Szabó

18. 5. 2018, 19:16

zdravím, potrebujem poradiť a neviem kde sa môžem obrátiť tak využívam vašu stránku. Na Sony Xperia Z5 som si pred rokmi nainštaloval aplikáciu Quick Pic ktorú používam namiesto galérii nainštalovanej od Sony. Problém je že vždy sa mi na aplikácii Quick Pic pri skrytých fotkách ukladajú emoji z messengera. Napriek tomu že som zablokoval automatické ukladanie fotiek. Každý deň preto musím vymazať asi 70 až 100 emoji vymazavat lebo mi tam zaberajú priestor. Vie mi niekto poradiť ako tento problém vyriešiť? Podotýkam mesenger potrebujem a nechcem ho zrušiť. Ďakujem

alois navratil

19. 5. 2018, 2:21

to nude nekde primo v nastavení messengeru…

Attila Szabó

19. 5. 2018, 11:01

ďakujem za radu ale vyskúšal som všetko vypnúť a ani tak to nepomáha. Aspoň keby sa tie emoji dali vymazať v messengeri. Lenže nikde takú možnosť nevidím.

alois navratil

19. 5. 2018, 11:34

tak vymazat složku na internim nebo externim ulozisti co messenger vytvori… treba prez totalcommander nebo jiny file manager….

Tomas Chabera

18. 5. 2018, 18:53

Zmizela historie vyhledávání. Nebo to neumím najít. Dost jsem to používal.

Erik Bezeréti

18. 5. 2018, 16:18

Za mě nejlepší mapy pro turistiku u nás. :-)

Daniel Rokos

18. 5. 2018, 18:07

Blbost.

Erik Bezeréti

18. 5. 2018, 18:39

A můžete doporučit lepší?

Jiří Souček

22. 5. 2018, 10:33

Locus Map Pro jsou mnohem lepší. Mapy.cz ve všem kromě databáze POI a integraci s jízdními řády (ta je hodně zajímavá :-) oproti Locusu výrazně zaostávají. Nechápu, že firma jako Seznam neumí Mapy.cz pořádně vyladit, připadá mi, že vývojáři tu aplikaci asi moc nevyužívají, nemyslím tím odpolední procházku po lese. U mě vítězí bezkonkurenčně Locus, ten je opravdu doladěnej.

Michal Tube Řepecký

18. 5. 2018, 18:15

Jj. jsou best

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat