Spotify připravuje změnu bezplatné verze

Spotify připravuje změnu bezplatné verze
2018-04-11T07:59:40+02:00
• 11. 4. 2018
4

Spotify patří jednoznačně mezi největší poskytovatele streamované hudby. Růst samotné společnosti byl navíc podpořen nedávným vstupem ba burzu. Zatím se tedy nedá hovořit o výrazném úspěchu, ale na druhou stranu akcie pomalinku rostou. Bohužel to ale obnáší větší odpovědnost vedení společnosti vůči akcionářům. Se vstupem na burzu se očekávalo, že v dohledné době budou provedeny nějaké změny nebo představeny novinky, aby firma rostla na hodnotě.

Chystá se nová bezplatná verze

V prvním čtvrtletí tohoto roku mělo Spotify takřka 170 miliónů uživatelů, přičemž 71 miliónů z nich platí měsíčně za přístup k celému obsahu a bonusovým funkcím. Právě uživatelé, kteří si zatím vystačí s verzí zdarma jsou hlavním zdrojem pro nalákání na měsíční předplatné. Toho si je společnost vědoma a zřejmě proto se bude snažit zvětšit počet těch, kteří požívají Spotify zdarma.

Spotify – 2 miliony nelegálních uživatelů

Současná bezplatná verze nabízí jen náhodné přehrávání hudby, přičemž i přeskakování na další skladby je omezeno. Taktéž ne všechna hudba je ihned dostupná v této variantě. Musíme k tomu připočítat ještě reklamu. Pro plné využití služby je tedy lepší si předplácet. Dle informací, které získal web Bloomberg, dojde ke změně a uživatelé dostanou trochu více možností ve variantě zdarma.

Odhad růstu počtu uživatelů pro rok 2018

Zatím nikdo nespecifikoval, jaké nové funkce budou obsaženy, ale měly by se týkat uživatelské zkušenosti. Možná se dočkáme rozšířených možností pro přeskakování mezi skladbami, nebo se nabídnout jiné novinky. Je jasné, že Spotify chce více nalákat na bezplatnou verzi, aby následně mohlo dojít k lepšímu zacílení marketingu s cílem přesvědčit uživatele, aby platili měsíční poplatek za kompletní službu.

Cena Spotify

  • Premium – 5,99 Eur měsíčně
  • Premium pro studenty – 2,99 Eur měsíčně
  • Premium pro rodinu – 8,99 Eur měsíčně (až 6 členů)

Zdroj, který poskytl informace o přípravách nové varianty zdarma, uvedl, že bychom se novinky měli dočkat v horizontu týdnů. Nabízí se tedy událost, která je plánovaná na 24. dubna v New Yorku, kde by se společnost mohla pochlubit i prvním vlastním zařízením.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ale riskujou i opak, kdy by se platící zákazníci konvertovali na verzi neplacenou

Přemysl Vaculík

VIP 12. 4. 2018, 6:24

To je sice možné, ale nepředpokládám, že v bezplatné verzi budou zásadní funkce. Spíše je upraví, nebo omezí na počet použití.

Čekal jsem že to spíš bude změna k horšímu :-) Tohle je překvapivé.

Přemysl Vaculík

VIP 11. 4. 2018, 19:22

Tak čím víc lidí nalákají na bezplatnou verzi, tím lépe se je bude konvertovat na placenou verzi. Rozhodně jednodušší, než přesvědčit někoho, kdo vůbec nepoužívá Spotify.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat