Spotify – 2 miliony nelegálních uživatelů

Spotify – 2 miliony nelegálních uživatelů
2018-03-26T06:51:43+02:00
• 26. 3. 2018
4

Není to tak dávno, co jste si museli kupovat hudbu na nosičích nebo v podobě MP3 souborů. Za poslední dobu se rozmohly streamovací služby, které nabízejí za měsíční poplatek neomezený přístup k celé nabídce, přičemž jsou k dispozici bonusové funkce. Dnes si tedy můžete pořídit předplatné takové služby v rozmezí 129 až 180 Kč měsíčně, a to se bavíme o cenách bez speciálních nabídek jako rodina a podobně.

Spotify a „piráti“

Spotify nabízí své předplatné pro běžného zákazníka za cenu 5,99 eur, což je v přepočtu přibližně 152 Kč měsíčně. Pokud nechcete platit, je k dispozici verze s reklamami a omezenými funkcemi, ale i tak zůstává obsah k dispozici. Tak či onak, Spotify vydělá na předplatném nebo na reklamách.

I přes nízkou cenu se našlo přes 2 miliony uživatelů, kteří používali upravené verze aplikací, aby nemuseli platit nebo poslouchat reklamy. Proto Spotify začíná bojovat s upravenými verzemi aplikací, aby nebylo možné získat přístup ke kompletní nabídce i s dodatečnými funkcemi bez placení.

spotify

V současnosti má Spotify 157 miliónů aktivních uživatelů, což je revidované číslo, jelikož původně bylo uváděno 159 milionů před odhalením nelegálních posluchačů. Když vezmeme v potaz, že přibližně 71 milionů platí za obsah, tak 2 miliony je poměrně vysoké číslo.

Pro společnost je to ale větší problém i z hlediska statistik, jelikož došlo k ovlivnění dat. Proto se muselo přistoupit k nové analýze a vydat revidované zprávy a statistiky, hlavně kvůli investorům a případnému vstupu na burzu, kde se hraje o stovky miliónů dolarů (až 1 miliarda dolarů).

Lze tedy počítat, že Spotify upraví systémy tak, aby nebylo vůbec jednoduché se dostat k nabídce bez placení nebo poslouchání reklam.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Honza Aegir

11. 4. 2018, 18:40

Ludek_2: Tos trefil. Spotify + Netflix a jsem spokojenej. Navic Spotify mám v mobilu, PC, Tabletu i autě a muj operátor teto sluzbe nepocita data a nejoblibenejsi mixy mam ve studiove kvalite offline. Je to v současnosti nejlepší služba. Těch 150 kaček měsíčně za to rozhodně stojí.

Karel Zybal: třeba právě proto, že to vaše předplacené rádio a TV je plné reklam, zatímco v předplaceném Spotify žádné reklamy nejsou. To je pro mě hlavní důvod, proč za něj platím.

Karel Zybal

26. 3. 2018, 7:54

mám před placené radio a TV , proč platit za jiné. v dnešní době je tolik rádií a žánrů , že si vybere každý

???? ???? ????.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat