Samsung pravděpodobně chystá první telefon běžící na operačním systému Android GO

Samsung pravděpodobně chystá první telefon běžící na operačním systému Android GO
2018-04-28T12:05:59+02:00
• 28. 4. 2018

Telefony, které běží na odlehčené verzi systému Android s podnázvem GO, jsou dnes velmi levnou vstupenkou do světa chytrých telefonů. Systém se vyznačuje především schopností fungovat na hardwarově velmi slabých telefonech, které běžně disponují i pouhým jedním gigabytem operační paměti. Na světlo světa vstoupily záznamy z benchmarkových testů, které pravděpodobně náleží novému modelu Samsung. Ten by měl být poháněn právě systémem Android GO.

Samsung pravděpodobně cílí na nejnižší cenové relace

Benchmarkový program Geekbench odhalil neznámý model Samsung zařízení, které nese označení SM-J260G. Dle specifikací, které s sebou benchmarkový obrázek přináší, se jedná o zařízení nízké výkonnostní třídy. Model SM-J260G tepe na 4 jádrovém procesoru s frekvencí 1.43 GHz. Ten doplňuje celý 1GB RAM. Máme zde k vidění i záznam o použité verzi Androidu. Verze 8.1.0 napovídá, že vzhledem k chabé výbavě se opravdu jedná o odlehčenou Androidu Oreo.

Máme zde spoustu indicií, že se opravdu jedná o telefon společnosti Samsung, který jako první poběží na Androidu GO. Je třeba podotknout, že zatím není nic oficiálně potvrzeno. Je tak třeba počítat, že se může ještě cokoliv změnit. Nezbývá nám tak nic, než pouze čekat, zda zařízení SM-J260G od společnosti Samsung, vyjde s těmito specifikacemi oficiálně na povrch.

Zdroj: gsmarena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat