iPhone X: uživatelé kritizují Siri, naopak milují Face ID

iPhone X: uživatelé kritizují Siri, naopak milují Face ID
2018-04-28T13:00:32+02:00
• 28. 4. 2018

Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook se před několika týdny pochlubil studií společnosti 451 Research. Ta ve své zprávě uvedla, že s iPhonem X je spokojeno 99 % uživatelů. To už je zajímavý výzkum a ještě zajímavější číslo, nicméně Creative Strategies se statistikou nesouhlasí.

Firma Creative Strategies udělala také svůj vlastní průzkum, podle kterého bylo zjištěno, že míra spokojenosti je o něco nižší. Je to dáno hlavně tím, že Creative Strategies oslovilo daleko více respondentů. 

Aby byly výsledky testu co nejpřesnější, rozhodla se společnost Creative Strategies oslovit 1 746 uživatelů. Ve zprávě je navíc uvedena důležitá informace „jedná se o majitele, kteří si iPhone X zakoupili jako první“. 

iPhone X – nejvíce kritizovanou funkcí je Siri, proč?

iPhone X přinesl poměrně mnoho nových funkcí, včetně Face ID. A právě Face ID si uživatelé nejvíce chválí. Applu bylo v průběhu minulých let vytýkána výdrž baterie, která nebyla v optimální kondici, tedy alespoň oproti konkurenci. Podle výzkumu si však výdrž na jedno nabití uživatelé velmi chválí (iPhone X), což je samozřejmě skvělou informací. 

Bohužel vlajkový model společnosti Apple není bezchybný. Nejvíce kritizovanou věcí na iPhonu X se stala hlasová asistentka Siri, se kterou bylo spokojeno pouhých 20 % uživatelů. Ve zprávě je mimo jiné uvedeno, že první majitelé jsou mnohdy více kritičtější než pozdější majitelé. 

Nalijme si však sklenku čistého vína a přiznejme si, že hlasová asistentka Siri oproti své konkurenci, včetně Amazon Alexa a Google Assistant, zaostává. V porovnání s konkurencí je navíc velmi omezená. 

Apple se samozřejmě k tomuto výroku vyjádřil, a to slovy „naše hlasová asistentka Siri je nejpopulárnější hlasový asistent na světě a dosáhl významného pokroku ve výkonnosti, škálovatelnosti a spolehlivosti“.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat