HomePod se neprodává, Apple chystá levnější variantu

HomePod se neprodává, Apple chystá levnější variantu
2018-04-16T18:00:11+02:00
• 16. 4. 2018

Je to jen několik měsíců od chvíle, kdy společnost Apple vstoupila na trh se svým vlastním inteligentním reproduktorem HomePod, jehož cena startovala na 349 amerických dolarech. 

Napříč celým internetem však nyní proletěla informace, že se nový reproduktor neprodává tak, jak si cupertinská společnost původně plánovala. Kvůli nezájmu ze strany potenciálních zákazníků byla společnost dokonce nucena jeho výrobu značně utlumit.

HomePod si podkopává vlastní větev

Když Apple HomePod představil na loňském WWDC, každý analytik byl nadšen. Původně všichni předpokládali, že nový chytrý reproduktor svou konkurenci doslova rozdrtí. Prodat se jich mělo až deset milionů kusů. Applu se však stalo až příliš mnoho náhod najednou, díky čemuž byl oficiální prodej přesunut na rok 2018. Po několika měsících jej firma konečně začala prodávat. Bohužel poměrně vysoká cena a pozdní příchod na trh trhá HomePodu vlastní větev. Pokud bude Apple pokračovat stejným tempem, za letošní rok prodá pouhé dva miliony kusů.

A právě cena je podle analytika Ming-Chi Kua rozhodující. Proto se Apple rozhodl připravit nový reproduktor, který však bude bez podpory hlasové asistentky Siri. Ve výsledku by to uživatelům žíly netrhalo, neboť Siri je oproti své konkurenci značně omezena. Je tedy více než pravděpodobné, že ji Apple začne vylepšovat postupnými aktualizacemi.

Prostor pro zlepšení stavu stále je

Aktuální verzi HomePodu by jen přeci mohl Apple do jisté míry zlepšit. Nadcházející aktualizace softwaru údajně přidá hned několik očekávaných funkcí, jako je například multiroom audio a možnost párování reproduktorů v režimu stereo. Podle dalších informací jsou prodeje tak špatné, že se v některých Apple Storech prodá pouze 10 kusů denně. A to u Applu není zvykem.

Nechme se tedy překvapit, zda si pro nás americká společnost připraví levnější variantu HomePodu, která nebude nabízet chytrou hlasovou asistentku Siri. Co si o současném a novém reproduktoru myslíte vy? Napište nám to do komentářů. 

Zdroje: engadget.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat