Chrome přichází s novým vzhledem v testovacím režimu

Chrome přichází s novým vzhledem v testovacím režimu
2018-04-18T20:54:42+02:00
• 18. 4. 2018

Po delší době jsme se dočkali aktualizace stabilního Chrome nejen pro Android. Doposud byla k dispozici verze 65 a nově můžete stahovat 66. Hlavní novinkou, která se dotkne všech platforem, je vypnutí zvuku u automaticky přehrávaných videí. Tato funkce byla již dostupná na Androidu, ale nově došlo k sjednocení. Zásadnější grafické novinky se ale nacházejí v testovacím režimu.

Chrome 66

I stabilní verze Chromu disponuje možností aktivace nového grafického rozhraní. Celá změna by se dala popsat tak, že Google zde upřednostnil bílou barvu, což je nejvíc znatelné právě při zobrazení všech záložek, které máte otevřeny.

Chrome 65 vs Chrome 66

Dále si lze všimnout, že adresní řádek pro URL webu byl zakulacen. V porovnání níže si lze povšimnout, že došlo na sjednocení barev. Horní část status baru již není tmavší barvy. K aktivaci této novinky musíte zadat do adresního řádku chrome://flags a následně vyhledat Chrome Modern Design.

Chrome 65 vs Chrome 66

V rámci  flags se také nachází položka New Media Controls, která aktivuje novější podobu přehrávače videí. V něm je více místa pro samotný obsah a ovládací prvky jsou umístěny nad videem.

Chrome 65 vs Chrome 66

Jedná se o dvě největší grafické novinky v nové verzi Chromu. Musíme si počkat, kdy se stanou nativní a nahradí současný vzhled.

Samozřejmě se nejedná o jediné změny, které obsahuje Chrome 66. Dočkali se i vývojáři webových stránek a aplikací, jelikož byla přidána podpora některých novinek jako třeba CSS výpočtů, WebSockety skrze HTTP/2, Web Payment API nebo Async Clipboard API. Vývojářům doporučujeme prostudování speciální stránky pro verzi 66.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat