Apple Mapy přináší novou funkci pro Českou republiku

Apple Mapy přináší novou funkci pro Českou republiku
2018-04-19T06:44:54+02:00
• 19. 4. 2018

Zdroj: TheVerge

Když společnost Apple představovala nový operační systém iOS 11, zmínila se také o zcela nových průvodcích jízd, tedy funkci aplikace Mapy. Díky této možnosti mohou uživatelé velmi rychle a efektivně zareagovat na kolísající dopravu, popřípadě trasu přizpůsobit dopravě. 

Apple Mapy aneb na Českou republiku se stále myslí

Nová funkce byla zpočátku omezena pouze na Spojené státy americké a Čínu. Od září loňského roku se však Apple snažil svou „fičuru“ rozšířit i do dalších zemí. Aktuálně byl průvodce jízd zpřístupněn ve Finsku, Maďarsku, Irsku, Polsku a hlavně také v České republice. 

Celkově je tedy funkce k dispozici hned v 19 zemích světa – Austrálii, Rakousku, Belgii, Kanadě, Číně, České republice, Finsku, Francii, Německu, Maďarsku, Irsku, Nizozemsku, Novém Zélandu, Jižní Africe, Polsku, Švédsku, Švýcarsku, Spojeném království a Spojených státech amerických.

Společnost Apple však své Mapy vylepšil dalšími funkcemi. Tak například jsou nyní plně k dispozici informace týkající se omezení rychlosti, bohužel opět s omezením. Funkci lze totiž využít pouze na území Spojených států amerických a Velké Británie.

iOS 11 přineslo celou řadu novinek, přičemž mnoho z nich je mířeno na tablety iPad. Dočkali jsme se konečně správce souborů, podpory drag & drop funkce a mírné úpravy designu včetně několika nových ikonek v systému. Control center má zcela nový design, stejně jako obchod AppStore.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat