Galaxy S9+ je velmi těžké opravit

Galaxy S9+ je velmi těžké opravit
2018-03-19T11:00:32+02:00
• 19. 3. 2018
2

Největší tahoun značky Samsung má konečně za sebou očekávaný rozbor u známých odborníků z iFixit. Kompletního rozebrání se dočkal model Galaxy S9+ a podle očekávání konečný výsledek není příliš přesvědčivý. Nicméně překvapující zprávou je, že jihokorejský výrobce převzal vybrané prvky z telefonu Galaxy Note 8 a neváhal je nasadit u Galaxy S9+. To částečně může stát za tím, že získal úplně stejné bodové ohodnocení v celkové opravitelnosti, čili 4 z 10.

Modulární komponenty na vzestupu

Na úvod samotné odstranění předních a zadních částí je velmi nebezpečnou záležitostí, protože se skla mohou jednoduše zlomit. Přepínání mezi clonami u zadního fotoaparátu inženýři vyřešili otočnými kroužky. Kódové označení sestavy kamer Star jen potvrzuje dřívější spekulace známého několik měsíců před oficiálním představením. Menší baterie s kapacitou 3 500 mAh drží velké množství vytvrzeného lepidla, což bylo opět označeno za extrémně těžkou záležitost.

Jestliže se majitelům podaří rozbit displej, tak zařízení musí být kompletně rozebráno v servisním středisku, a to vynese samotnou cenu úkonu hodně nahoru. V konečném shrnutí je jediné pozitivum, kde zmínili mnoho modulárních komponent, které jsou samostatně nahraditelné. Neutrálně označili technicky možnou výměnu baterie, ale dobrý dojem kazí přítomné lepidlo. Za největšími mínusy zase stojí lepidlo – přesněji v části skel a displeje.

 

Zdroj: ifixit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

19. 3. 2018, 12:37

Není to účel, aby to nešlo???

alois navratil

19. 3. 2018, 13:22

tak to je snad jasny i tomu nejvetsimu Jarmilovi z markvartic… jinak tady ty jejich galaxy verze jsou hrozny kramy… mozna ze kdyby tam nemeli tu prisernou samsungackou nadstavbu tak by se ty telefony dali snad i pouzivat…. hardwarove to na papire zas tak spatbe nevypada… ale kdyz si koupim tel s 4/6gb ramkama.. tak prece nemuzu mit systemem polovinu vecne zabranou…to je tragedie ???????????????????????? to at si strcej do tmy a nechaj si koukat dualni fotoaparat…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat