Wiko představilo View 2, obdobu Essential Phone

Wiko představilo View 2, obdobu Essential Phone
2018-03-19T08:40:23+02:00
• 19. 3. 2018

Francouzský výrobce mobilních telefonů Wiko představil na barcelonském veletrhu MWC nové zařízení s názvem View 2. To se podobá Essential Phonu a přichází ve dvou variantách, v základní a Pro. Dostupné budou od dubna tohoto roku s cenami 200 a 300 amerických dolarů, tedy kolem 4 000 Kč za levnější model a 6 200 Kč za dražší model.

Francouzi, co vyrábí v Číně

Wiko je francouzská firma, která produkuje chytré telefony. Jelikož je Wiko vlastněné čínskou společností Tinno Mobile, je veškerá výroba těchto zařízení uskutečňována v Číně. Stejně tak tomu je i s novým modelem View 2. Ten nabídne obdobný design, jako má Essential Phone od Andy Rubina. Přichází rovnou ve dvou variantách, v základní a ve verzi Pro. Ty jsou od sebe odlišné jen mírně. Například kamera je u verze Pro duální s oběma snímači s 16 MPx. Zatímco u základní verze je jeden z nich 13MPx. Obě verze mají 16MPx přední selfie kameru. U základní verze se operační paměť zastavila na 3 GB a interní na 32 GB. Verze Pro nabídne 4 GB RAM a 64 GB ROM.

Firma Wiko zvolila procesory od Qualcommu, konkrétně Snapdragon 450 pro View 2 Pro a 435 pro View 2. Obě dvě verze mají 6″ displej s poměrem obrazovky 18:9, rozlišení je HD+. Obě zařízení mají 3000 mAh baterii a Android Oreo, který je dle slov výrobce zcela čistý a bez jakýkoli úprav. Tělo zařízení je kovové. Po vzoru současného trendu nabídne View 2 i Face Unlock. Zařízení půjde do ČR zakoupit pravděpodobně pouze prostřednictvím obchodu Amazon.

Zdroj: lowyat.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat