Google Android Enterprise – přidány další smartphony aktualizováno

Google Android Enterprise – přidány další smartphony [aktualizováno]
2019-05-16T06:45:01+02:00
• 16. 5. 2019
3

Aktualizováno 16. 5.

Společnost HMD Global se pochlubila, že její další tři zařízení se dostala do programu Android Enterprise Recommended, kde mohou společnosti najít doporučená zařízení splňující několik kritérii. Například musí být dodán minimální počet aktualizací. Do programu se dostaly novinky Nokia 9 PureView, Nokia 4.2 a Nokia 3.2 (3/32GB).

Na své počátku byl program tak trochu exkluzivní nálepkou, ale vzhledem k tomu, že dle oficiální stránek je v Android Enterprise Recommended přibližně 7171 zařízení, aspoň podle Googlu, tak se nejedná o tak exkluzivní zařazení. Na druhou stranu je dobré vidět, že čím dál více společností se zaváže aktualizovat své mobilní telefony.

Můžete si zkusit vyhledat své zařízení, jestli bylo zařazeno do tohoto certifikačního programu a jestli výrobce slibuje pravidelnější aktualizace.

AndroidEnterprisePartners.WithGoogle.com/Devices

Aktualizováno 12. 6.

Po třech měsících jsme se dočkali rozšíření programu Android Enterprise, kam spadají smartphony pro korporátní sféru. Výrobci mohou nabízet smartphony s tímto označením, pokud splňují nastavené podmínky (viz níže). Novými přírůstky jsou:

Taktéž došlo na zařazení nových výrobců, mezi kterými je Sharp a Sonim.

Aktualizováno 6. 3.

Minulý měsíc byl představen nový program Googlu, který se jmenuje Android Enterprise Recommended, v rámci kterého jsou zařazeny smartphony, jenž se hodí do korporátní sféry. Nyní dochází k rozšiřování o novinky z Mobile World Congress 2018. Certifikací se nyní mohou chlubit mobily:

Certifikací se nyní může chlubit celkem 21 smartphonů. Uvidíme, jestli se do něj dostanou další mobily z letošního veletrhu MWC.

Původní článek 21. 2.

Výrobci mobilních telefonů vymýšlejí nejrůznější designové strategie, funkce a možnosti, aby nalákali zákazníky. Pokud ale chtějí prodávat mobily i firmám jako pracovní zařízení, musí lákat na jiné výhody. Společnosti požadují bezpečnost, aktualizace a jednoduchou vzdálenou správu. Do této chvíle zde nebyl jakýkoliv certifikační program, který by zastřešil všechny Androidy, že jsou vhodné pro firemní sféru. Nyní se ale Google snaží vnést pořádek do této části trhu s certifikačním programem Android Enterprise Recommended, čímž chce podpořit lepší adopci mobilů v byznys sféře.

Android Enterprise Recommended

Google vytvořil certifikační program Android Enterprise Recommended. Smartphone, který jím projde, zaručuje firmám, že splňuje nastavené podmínky a daný mobil se hodí do pracovního prostředí. Google nastavil základní pravidla poměrně jednoduše.

V první řadě musí konkrétní zařízení získat minimálně jednu majoritní aktualizaci operačního systému. Dále musí obdržet bezpečnostní aktualizaci do 90 dnů od vydání. Minimální verze Androidu je 7.0, přičemž lze počítat, že každý rok se bude tato podmínka měnit, aby odpovídala aktuálnímu stavu na trhu.

Android Enterprise Recommended

Taktéž musí podporovat „zero-touch enrollment“ pro rychlejší nastavení většího množství mobilů, díky čemuž bude jednodušší i správa z jednoho místa. Taktéž mobil nesmí být uzamčen na jednoho konkrétního operátora.

Kromě těchto podmínek Google taktéž specifikoval minimální hardwarové specifikace. Smartphone musí spadat do 64bitové kategorie, musí mít 2 GB RAM, 32GB úložiště, procesor o minimální frekvenci 1,4 GHz a musí mít k dispozici foťáky minimálně s hodnotami 2 MPx (přední) a 10 MPx (zadní). Kromě toho zde jsou i podmínky v oblasti softwaru, ale zde najdeme jen základní aplikace, bez kterých se neobejde jakékoliv zařízení.

Pakliže výrobce splní tyto podmínky, může své zařízení obohatit informací, že má certifikaci Android Enterprise Recommended. V tuto chvíli je zde již první várka mobilů s tímto označením:

  • Google Pixel a Pixel XL (2016)
  • Google Pixel 2 a Pixel 2 XL
  • BlackBerry KEYone a Motion
  • LG V30 a G6
  • Motorola X4 a Z2
  • Nokia 8
  • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite a P smart

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jenom jestli přidají i p20 lite, když už tam je p10 lite

Přemysl Vaculík

VIP 16. 5. 2019, 12:40

Otázka je, jestli Huawei požádalo o certifikaci zařízení. Pokud ano, může to nějakou dobu trvat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat