Xiaomi Redmi Note 5 unikl v plné kráse

Xiaomi Redmi Note 5 unikl v plné kráse
2018-02-04T20:04:10+02:00
• 4. 2. 2018
2

Barcelonský veletrh MWC startuje koncem tohoto měsíce a poměrně dlouho před jeho začátkem na internet unikají fotografie patřící modelu Redmi Note 5 od Xiaomi. Společnost během veletrhu měla oficiálně představit novinku s označením Mi 7, z čehož nakonec asi sešlo, ale poprvé spatřit světlo světa má alespoň druhý dlouho očekávaný telefon. Připravované zařízení bude zastupovat čínského výrobce ve střední třídě.

Xiaomi Redmi Note 5 by měl získat 5,99palcový IPS LCD displej s FullHD+ rozlišením a poměrem stran 18:9. Hliníkovou konstrukce vyplní osmijádrový procesor Snapdragon 636 od Qualcommu spjatý s grafickým čipem Adreno 509. Zatímco jedna verze získá 3GB paměť RAM, tak druhé provedení potěší velikostí 4 GB. Interní úložiště může pobrat minimálně 64 GB dat, ale navíc podpora paměťových microSD karet bude potvrzena asi později.

 

Zadní část ponese dva snímače fotoaparátu – 16 megapixelů a 5 megapixelů. Následuje přisvětlovací LED dioda a ještě snímač otisků prstů. Vložená baterie s kapacitou 4 100 mAh má podporovat technologii Quick Charge 4.0. Zveřejněné snímky odhalují existenci tří barevných variant – černá, šedá, modrá. Čínský výrobce si nastaví prodejní cenu ve výši 1 499 čínských jüanů (tj. cca 4 818 Kč).

Zdroj: androidcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Petřík

5. 2. 2018, 10:42

To vypadá slušně

Petr Hošek

4. 2. 2018, 22:22

Pěkný….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat