Samsung Exynos 9810 porazil Snapdragon 845 v Geekbench neoficiálně

Samsung Exynos 9810 porazil Snapdragon 845 v Geekbench [neoficiálně]
2018-02-13T07:34:56+02:00
• 13. 2. 2018

Už tento měsíc se dočkáme představení nové generace top modelu od Samsungu. Jako obvykle, i tentokrát budou k dispozici dvě verze, kde každá nabídne jinou hardwarovou konfiguraci, co se týče procesoru. V Česku bude k dispozici model s procesorem přímo z dílny Samsungu, na jiných trzích bude dostupná varianta se Snapdragonem 845.

V tomto týdnu se podařilo otestovat Snapdragon 845 na referenčním mobilu od Qualcommu, díky čemuž jsme se dozvěděli výsledky v rámci testovacích nástrojů – benchmarků. Dalo se konstatovat, že v tuto chvíli se jedná o nejvýkonnější procesor.

Exyno 9810 poráží Snpadragon 845

V dohledné době ale možná budeme muset přehodnotit toto hodnocení, jelikož se objevily výsledky Samsungů Galaxy S9 a S9+ v rámci Geekbench. Konkrétně došlo na otestování Galaxy S9 s procesorem Exynos 9810 se 4 GB operační paměti a Galaxy S9+ se Snapdragonem 845 s 6 GB RAM.

Snapdragon 845 vs. Exynos 9810

Na základě těchto údajných prvotních testů by se dalo konstatovat, že procesor Exynos z dílny Samsungu dosahuje daleko lepších výsledků. V testu Single-Core je rozdíl znatelný – Exynos 9810 má 3648 bodů, Snapdragon 845 má 2214 bodů, v Multi-Core není rozdíl tak citelný.

Samozřejmě se nabízí otázka, jestli se jedná o skutečné výsledky. Pakliže ano, je vidět, že se Samsungu podařilo lépe vyladit procesor pro vlastní použití. Nyní záleží na dalších testech, jestli Samsung Exynos 9810 porazí novinku od Qualcommu.

Je nutné podotknout, že se jedná jen o čísla a nejvíce bude záležet na praktickém využití. Oba procesory nabízejí dostatek výkonu, takže ve výsledku bude celkem jedno, kterou verzi budete mít. Při běžném používání se bude jednat o velmi výkonné mobily.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat