Huawei P20 – prototyp na fotografiích, má jen jedno fyzické tlačítko aktualizováno

Huawei P20 – prototyp na fotografiích, má jen jedno fyzické tlačítko [aktualizováno]
2018-03-27T13:04:41+02:00
• 22. 2. 2018
3

Aktualizováno 22. 2.

V poslední době se objevilo hodně úniků a spekulací kolem smartphonu Huawei P20 Lite. Ostatní verze série P20 jsou ještě zahaleny větší rouškou tajemství, ale proslýchá se, že bychom se měli dočkat verze s třemi foťáky. Nyní se ale na světlo světa dostávají fotografie prototypu modelu Huawei P20.

Na první pohled si jde všimnout velmi tenkých rámečků, a to i na vrchní a spodní straně mobilu. Na zádech jsou jen dva foťáky, ale to se může u finální verze ještě změnit. Zatím by se jednalo o běžný top model jdoucí s dobou, ale pozornému oku neunikne, že na konstrukci chybí tlačítka pro ovládání hlasitosti.

U tohoto prototypu jsou obsaženy senzory na boční straně s podporou gest. Zatím nelze jednoduše konstatovat, že Huawei použije tento typ ovládání hlasitosti u finální verze. Budeme si muset počkat měsíc, než se vše dozvíme na samostatné akci, kterou si výrobce připravuje v Paříži.

Původní článek 5. 2.

V březnu bude představen nový Huawei P20, který patří do střední vyšší třídy telefonů od zmíněného výrobce. Huawei slibuje poměrně nadstandardní výbavu, která bude zahrnovat nový typ přední kamery a nejnovější operační systém Android.

Snaha o konkurenci k iPhonu X

Apple se svým iPhone X byl prvním výrobcem, kterému se podařilo stanovit nový trend s odemykáním telefonu pomocí obličeje vlastníka. Nejednalo se sice o zcela první zařízení s touto funkcí, avšak šlo o něco, co funguje dobře a zaujalo to.

Ostatní výrobci se snaží iPhone dohnat vlastními vylepšeními přední kamery a jedním takovým zařízením bude Huawei P20, který bude disponovat tzv. Point Cloud Depth kamerou, která disponuje mnoha dalšími různými kamerami, které následně hodnotí snímanou scénu a pořídí lepší selfie, případně zdokonalí odemykání telefonu pomocí obličeje, protože odemykání telefonu bude možné i ve tmě. To například není možné u FaceUnlock.

Mezi zmíněné senzory patří například infračervená kamera, jak je tomu u zmíněného iPhone X, dále tu je například RGB kamera či laserové ostření.

Huawei P20 by měl přijít s nejnovějším Androidem 8.1, který byl představen v prosinci 2017. Nová verze systému nepřináší přílišné změny, jedinou významnou novinkou je zapojení Neural Network API. To by mohlo být přínosem například pro fotoaparát, který by lépe pracoval na kvalitě snímků. Huaweil P20 však nepřijde s čistým Androidem, avšak s vlastní nástavbou EMUI 8.1, jak je tomu u Huawei zvykem. Další specifikace o chystaném Huawei P20 bohužel zatím nemáme.

Zdroje: xda-developers.com, xda-developers.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Vypadá pěkně. Snad bude takto pěkná i finální verze.

Rodrigo del Puento

6. 2. 2018, 14:24

…A též jsem velký antikomunista… 😂
Karle Čapko – studente žurnalistiky, tak snad v P11 alias P20 není ukrytý bolševický odposlech z té ošklivé komunistické Číny, kde vyrábí 90% hodných kapitalistů.

a něco k tématu by tam nebylo? :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat